0 Deljenj 2536 Ogledov

Razkrivamo scenarij, kako bi z Golobom osvojili 220.000 volivcev bivše LDS

2. February, 2022 21:53
2536 Ogledov

Lansiranje Roberta Goloba v politično areno je pričetek scenarija, ki se bo odvil v prihodnjem mesecu ob močni medijski podpori Pop TV in RTV Slovenija, napovedujejo poznavalci. Cilj je 30% plus. Gre za scenarij, s katerim skušajo akterji iz ozadja na aprilskih volitvah osvojiti 220.000 volivcev bivše LDS.

V ozadju na Alenko Bratušek in Marjana Šarca potekajo močni pritiski, da se v roku enega meseca organizira združitveni kongres po vzoru nekdanje LDS. Na njem bi se z Golobom bi se združili Bratuškova, Šarec in sedanji predsednik parlamenta Igor Zorčič, ki je dejansko igro že sprejel, pravijo poznavalci. Vsi trije našteti pa bodo po združitvi postali tudi podpredsedniki nove stranke.

Razloga za to sta dva:
– Golob nima niti 500 članov stranke in nujno potrebuje ljudi, infrastrukturo … Stranka je povsem prazna. Vse, kar ima, so ostanki nekdanje LDS, denimo Petra Škofic, ki mu vodi odnose z javnostmi. Njena kariera se je končala ob predsednici LDS Katarini Kresal, povsem slučajno pa je prav danes, ko to pišemo, obletnica zgodbe, ki ju je pokopala: afere Baričevič.
– Združitev je edini način za relativno zmago na volitvah in ocena je, da bi to dalo zagon levici.

Takšen scenarij je posledica dejstva, da se Bratuškova in Šarec se borita za politično preživetje. Onadva ne bi šla v združevalno zgodbo, pa ju silijo od zunaj. Bratušek je po besedah vira na robu živčnega zloma. Če izpade iz parlamenta, oziroma ostane brez funkcije, je “deadmeat”.

V paket bo po oceni poznavalcev prišla tudi novoustanovljena stranka Vesna, ki jo vodita Uroš Macerl in Urška Zgojznik.

 

Več iz te kategorije