0 Deljenj 3781 Ogledov 1 Comments

Razkrivamo proračunske piškotke! Take dodatke je avtorjem enostranskih prikazov informacij izplačal Kadunc

22. July, 2020 11:13
3781 Ogledov 1

Pa smo jih dobili! Podatke RTV Slovenija, ki potrjujejo navedbe naših virov, da je Igor Kadunc, generalni direktor javne televizijske hiše RTV Slovenija proračunska sredstva delil izbranim novinarjem. Kot piškotke, oziroma dodatke.

Pri tem ne gre pozabiti, da je sta Erika Žnidaršič in Nataša Markovič na vrhuncu prvega vala koronavirusa enostransko prikazovali vladne nakupe zaščitne opreme in ustvarjali oddaje, v katerih besede tistih, ki bi obrazložili, kako so nakupi potekali, niso bile slišane.

K podatkom so zapisali: “Dodatki izhajajo iz obsega in narave dela in so izplačani v skladu z zakonskimi določili. Kot je razvidno iz tabele, je Erika Žnidaršič prejela dodatke za delo prek polnega delovnega časa (januar), za delo v izrednih razmerah po KPJS (v marcu in aprilu) in dodatek po 71. členu interventnega zakona (v aprilu) ter nočni dodatek v aprilu in dodatek na državni praznik, prav tako v mesecu aprilu. Nataša Markovič je prejela dodatek za delo v izrednih razmerah po KPJS (marca in aprila) in dodatek po 71. členu interventnega zakona (aprila), nočni dodatek, dodatek na državni praznik in dodatek na nedeljsko delo (vse v aprilu). Dejan Ladika pa je marca in aprila prejel dodatek za delo v izrednih razmerah po KPJS in dodatek po 71. členu interventnega zakona (aprila), marca pa je prejel še dodatek za delo v neenakomernem razporejenem delovnem času.”

Za osvežitev spomina, tako se je na pristransko poročanje tarče odzval minister za obrambo Matej Tonin.

Kadunc je sicer javni RTV servis odpeljal globoko v rdeče številke.


Več iz te kategorije