0 Deljenj 297 Ogledov

Razkrivamo! Pri kateri banki se zadolžujejo lastniki restavracije, v kateri se dobivata Janković in Čeferin

4. november, 2019 15:09
297 Ogledov

Pred dnevi je odjeknila informacija, da sta se oktobra v znani ljubljanski restavraciji Cubo na Šmartinski cesti družila Jure Janković, sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića, in prvi mož UEFE Aleksander Čeferin. Po burnih reakcijah na omrežjih, kjer se je na zapis odzvala celo Finančna uprava Republike Slovenije, odstiramo še eno zanimivo dimenzijo lokacije, kjer sta se zabavala Janković in Čeferin.

Vir: Ajpes.

Spletni portal Požareport je poročal, da sodi restavracija v orbito Jankovićeve družine. Lastnica restavracije Cubo je sicer formalno družba Cubo restavracija gostnistvo d.o.o.. Kot izhaja iz Ajpesa, je njena edina lastnica Martina Pestotnik, ki je od lani tudi direktorica podjetja.

In prav lani, ko je prevzela Pestotnikova direktorsko funkcijo, je družba Cubo restavracija na poslovne prostore, kjer sta sobotni večer preživaljala Janković in Čeferin, svoje premoženje – poslovne prostore, v katerih je restavracija – obtežila s kar tremi hipotekami, ki skupaj nanesejo več kot milijon evrov.

Kot je razvidno iz dokumentov v galeriji, sta bili dve hipoteki vpisani lani avgusta – ena je težka 338.000 evrov, druga pa 937.500 evrov. Skupaj torej več kot milijon – 1.275.500 evrov, ki jih morajo poplačati do leta 2018. A očitno ni bilo dovolj, oktobra je bila vpisana še hipoteka v višini 130.000 evrov, za denarno terjatev, ki mora biti povrnjena do leta 2023.

Vsa posojila je dobila Pestotnikova pri Gorenjski banki, ki jo je prevzel srbski podjetnik Miodrag Kostić. Prevzem, ki ga je izvedla njegova AIK banka pa je zaznamoval škandal, ko srbska centralna banka marca lani ni dala soglasja za prevzem.

Zanimivo pa je, da je v upravi Gorenjske banke do letošnjega februarja sedel David Benedek, ki je bil v letih od 2009 do 2013 član uprave NLB. To pa je obdobje, ko je državna NLB reševala nasedli projekt Zorana Jankovića na račun davkoplačevalcev – Stožice.

 

Mogoče vas bo zanimalo

FOTO: Ste videli, kaj je počel 28-letnik za volanom Audija?!
Črno
2 Ogledov
Črno
2 Ogledov

FOTO: Ste videli, kaj je počel 28-letnik za volanom Audija?!

User One - 15. november, 2019 10:01

Policisti Postaje prometne policije Maribor so 14. 11. 2019 opravljali nadzor prometa z vozilom z vgrajenim videonadzornim sistemom Provida na območju občine Kidričevo, poroča Miran Šadl iz…

Eksploziv v Bohinju, intervecija strokovnjakov za neeksplodirana ubojna sredstva
Črno
1 Ogledov
Črno
1 Ogledov

Eksploziv v Bohinju, intervecija strokovnjakov za neeksplodirana ubojna sredstva

User One - 15. november, 2019 9:36

Po izrednih razmerah ob deaktivaciji dveh starih letalskih min v Mariboru pred nekaj tedni, so včeraj na eksploziv naleteli tudi v Bohinju, javlja Bojan Kos iz PU…

Moker vikend: zvečer se bodo padavine še krepile, z novim tednom se vračajo snežinke
Novice
3 Ogledov
Novice
3 Ogledov

Moker vikend: zvečer se bodo padavine še krepile, z novim tednom se vračajo snežinke

User One - 15. november, 2019 9:13

Danes bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji občasno deževalo. Drugod bo pretežno oblačno in večinoma suho, so v jutranjo napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje…

Več iz te kategorije