0 Deljenj 2492 Ogledov
Vir: Posnetek strani ceferin.si.

Razkrivamo, preko katerega para je odvetniška družba Čeferin vpletena v poslovanje Gen-I

11. November, 2021 6:00
2492 Ogledov

Martina Pohar. Vir: posnetek strani Elektro novic: https://www.elektro-ljubljana.si/Portals/0/Elektro%20novice_Januar_final_1.pdf

V ozadju dogajanja v državni energetiki niti vleče Odvetniška pisarna Čeferin, Pogačnik, Novak, Koščak in partnerji, opozarjajo naši viri.

Direktorica družbe Gen-El naložbe je Martina Pohar, soproga enega najvplivnejših odvetnikov iz Čeferinove odvetniške pisarne, partnerja Andreja Poharja.

Poharjeva prihaja sicer iz pravne pisarne družbe Elektro Ljubljana, ki jo je v času njenega imenovanja vodil Andrej Ribič, eden od štirih nadzornikov družbe Gen-El, ob Gregi Lojku, Maksu Helblu in Martinu Novšaku, sicer šefu družbe Gen, ki ga nadzira Mateja Čuk Orel, ki po informacijah naših virov tudi spada v Čeferinov krog, čeprav je postala prepoznavna, ko se je kot odvetnica družbe Prelesnik, Peljhan, Rojs in partnerji leta 2015 pojavila na fotografijah skupaj s takratnim šefom Agencije za varstvo konkurence Andrejem Kraškom. Ta je po objavi fotografij odstopil, Požareport pa je poročal: “Krašek in Mateja Čuk naj bi se v vsaj petih primerih, o katerih je odločal AVK, znašla na nasprotnih bregovih. Gre za odločanje o koncentracijah Sija in Perutnine Ptuj, Agrokorja in Adriatica.net, Gen-I in Elektro energije, Wire Tehnology in Trafilerie Industriali ter Dinos, Gorenje Surovina družba za predelavo odpadkov in Unire.”

Da se z druženjem s Čeferinom rad hvali tudi nadzornik Ribič, je poročal tudi Bojan Požar.

Poharjeva je polni mandat dobila junija letos.

Družba Gen-El je polovična lastnica družbe Gen-I.


Več iz te kategorije