0 Deljenj 779 Ogledov
Katarina Kresal in Jernej Sekolec sta danes poslovna partnerja. Ona je bila predsednica LDS, on pa sramotni slovenski arbiter. Foto: Facebook.

Razkrivamo! Kaj počne arbiter Sekolec danes v strokovnem svetu centra, ki ga obvladuje Kresalova in njena propradla LDS

12. novembra, 2019 10:51
779 Ogledov

Pravnik Jernej Sekolec, sramotni slovenski član arbitražnega sodišča za določitev meje med Slovenijo in Hrvaško, ki je povzročil mednarodni škandal, ko se je po navadni telefonski liniji usklajeval s Simono Drenik, takrat vodjo projektne enote na zunanjem ministrstvu, danes poslovno sodeluje z ljudmi, ki so v času, ko se je prijavil za arbitra, skozi formalne postopke dobesedeno potiskali njegovo kandidaturo. Linija, po kateri je potekalo, zasluži ime politična.

Aleš Zalar, ki je prejel Sekolčevo kandidaturo, danes pa sta v skupnem zasebnem poslu. Foto: Facebook

Jernej Sekolec je v strokovnem svetu za pravna vprašanja Evropskega centra za reševanje sporov, katerega lastnica je propadla političarka Katarina Kresal. V času, ko je Sekolec leta 2011 kandidiral za arbitra, je bila Kresalova kot predsednica danes že propadle stranke LDS ministrica za notranje zadeve. LDS je obvladovala tudi ministrstvo za pravosodje, minister je bil Aleš Zalar, ki je danes poleg Kresalove predsednik Evropskega centra za reševanje sporov, kjer je v poslu tudi Sekolec. Ko je Sekolec, resda edini, kandidral za arbitra, je poslal prijavo prav na pravosodno ministrstvo, ki ga je vodil Zalar. Ta jo je posredoval predsedniku republike Danilu Türku, med podporniki kandidature katerega za predsednika republike je bila po poročnanju POP TV leta 2007 LDS – njena predsednica pa Kresalova. Zalar je v postopku Sekolčeve kandidature po poročanju spletnega portala RTV Slovenija  z navijaškimi izjavami pospeševal njegovo imenovanje.

Lojze Ude in Miro Cerar leta 2012. Foto: Facebook.

Še bolj bizarno pa je, da je takrat za isti članek na RTV navijaške izjave za Sekolca dajal pravnik iz kroga Milana Kučana Lojze Ude, ki je danes s Sekolcem v istem svetu pri propadli politični kliko LDS, o čemer se lahko prepričate v dokumentu s spletne stani centra v nadaljevanju. In kaj je leta 2011 ob Sekolčevi kandidaturi govoril Ude? Citiramo članek s portala RTV Slovenija: “Udetu se zdi najpomembneje, da Sekolcu v slovenskem prostoru nihče ne more pripisati kakršnih koli političnih ozadij ali ga drugače osebno diskreditirati.”

A to še ni vse. Direktor centra je javnosti sicer manj znani Uroš Petohleb, ki velja za potrčka Kresalove in je je bil, ko je bila predsednica LDS, generalni sekretar stranke. In, mimogrede, LDS je leta 2010 na lokalnih volitvah v Ljubljani, šef lokalnega odbora je bil Zalar, podprla kandidaturo Zorana Jankovića, na katerega so prisegali tudi leta 2014, ko si bili resda kot stranka že klinično mrtvi.

Kučan in tovariši.

Gepostet von Kučan je kriv am Samstag, 16. November 2013

A ne zgolj podpiranje Jankovića, tudi v svetu zavoda so ljudje, katerih sumljivi posli z državnimi sredstvi so polnili medijske vsebine. Denimo Miha Juhant, ki je za vstop v politiko in domnevno plenilske posle, ki so se pod njegovim vodenjem slabe banke oziroma DUTB po poročanju spletnega portala Požareport dogajali pri KLI Logatec sicer uporabil stranko SMC, ko je vladal Miro Cerar, katerega osebni zaupnik je bil. A od Mira Cerarja do LDS ni daleč, Cerarjeva mati Zdenka Cerar je bila pod Kresalovo podpredsednica LDS. Decembra bo minilo eno leto, odkar je Juharta vlada odpoklicala iz DUTB zaradi domnevno spornih poslov v KLI Logatec, storjene naj bi bile nepravilnosti in  interni akti naj se ne bi spoštovali.

Juhart, še v funkciji na DUTB in Kresalova sta lani tako pozirala.

Mogoče vas bo zanimalo

Po uri in pol je iz avta skočil sopotnik
Črno
278 Ogledov
Črno
278 Ogledov

Po uri in pol je iz avta skočil sopotnik

User One - 27. februarja, 2020 21:15

"Policisti PP Ljutomer so danes malo po 1. uri med kontrolo cestnega prometa v Stročji vasi ustavili voznika osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 0,97…

Povzročil nesrečo z otrokom in odpeljal naprej
Črno
156 Ogledov
Črno
156 Ogledov

Povzročil nesrečo z otrokom in odpeljal naprej

User One - 27. februarja, 2020 16:06

Policisti na smučišču Vogel obravnavajo smučarsko nesrečo med neznanim smučarjem in otrokom s staršem, poroča Dean Božnik iz PU Nova Gorica. Zapisal je: "Nesreča se je zgodila…

FOTO: To so prizori izpred UKC Ljubljana, maske že izginjajo
Novice
632 Ogledov
Novice
632 Ogledov

FOTO: To so prizori izpred UKC Ljubljana, maske že izginjajo

skandal1 - 27. februarja, 2020 15:58

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so do danes zjutraj opravili 27 testov na novi koronavirus, vsi so bili negativni. Na telefonsko številko za informacije o koronavirusu…

Več iz te kategorije