0 Deljenj 8679 Ogledov

Razkrivamo blef Marte Kos: Odstopila, ker je bil zanjo kot veleposlanico odrejen nadzor

1. July, 2020 8:59
8679 Ogledov

Po včerajšnjem pompoznem odstopu veleposlanice Marte Kos, ki naj bi razloge za odstop pojasnjevala danes, so se nam oglasili insajderji z zunanjega ministrstva, ki se sprašujejo, ali bo Kosova na današnji tiskovni konferenci pojasnila tudi, da je odstopila po tem, ko je bil zoper njo znotraj zunanjega ministrstva odrejen nadzor. In to na podlagi menda zelo resnih prijav mobinga, ki naj bi ga izvajala nad sodelavci.

Šov Kosove poznavalci ocenjujejo kot uvod v predvolilno kapanjo, ki jo po sicer sfiženem novem “velikem poku” pripravlja v sodelovanju z bratom Dragom Kosom in njegovo soprogo, urednico na Pop TV Tjašo Slokar Kos. Več o Kosovem poku tem smo pisali na povezavi. Bo pa danes resnično zanimivo spremljati, ali bodo pri Pop TV nocoj poročali tudi o teh dejstvih.

Marta Kos je od svoje prve diplomatske službe, ko jo je kot Marto Kos Marko leta 2013 takratna vlada Alenke Bratušek na predlog zunanjega ministra Karla Erjavca na zaprti seji imenovala za veleposlanico v Berlinu, veljala za politično veleposlanico. Brez politične odločitve, da postane veleposlanica, to pri skoraj petdesetih brez diplomatskih izkušenj pač po pravilih ne bi mogla postati. Da je lahko odšla za veleposlanico, je morala odstopiti kot nadzornica RTV Slovenija.

Zdaj naj bi začutila svoj trenutek, da se razglasi za političarko in odide na volitve, čeprav so nekateri mediji že leta 2017 pisali, citiramo: “Kos Markova je bila v nekaterih političnih preigravanjih »zelo resno omenjana« kot evidentirana možna predsedniška kandidatka. Čigava? Levice.” A dobro obveščeni viri blizu levim političnim silnicam pravijo: “Marta Kos ne bo pri Levici. Naredili bodo novo stranko. Šef računskega sodišča Tomaž Vesel in šef UEFE Aleksander Čeferin jo bosta podprla osebno, Marta bo liderka…po modelu Mira Cerarja.” In to kljub prijavam zaradi mobinga nad sodelavci.

O kakšnih diplomatskih uspehih Marte Kos mediji niso poročali, smo pa januarja razkrili, da je veleposlaništvo pod njenim vodstvom udeležbo takratnega predsednika vlade Marjana Šarca na Svetovnem gospodarskem forumu v Davosu organiziralo tako, da se je moral na dogodke voziti iz sosednje davčne oaze Lihtenštajna. Nekaj dni po vrnitvi je odstopil.

Več iz te kategorije