0 Deljenj 2743 Ogledov

PREDVOLILNA VROČICA: Direktor volilne komisije s Klemenčičevo pionirko

23. April, 2018 14:14
2743 Ogledov

Najbolj razvpito Slovenko v pionirski uniformi, ki je čepico z rdečo zvezdo nosila kot predsednica ljubljanskega okrožnega sodišča, Vesno Pavlič Pivk, in direktorja Državne volilne komisije (DVK) Dušana Vučka smo drugo aprilsko sredo skupaj opazili na sončni strani lokala v središču prestolnice. 

Pavlič Pivkova, ki jo je za predsednico sodišča leta 2004 postavila pravosodna ministrica stranke LDS Zdenka Cerar, mati odstopljenega predsednika vlade Mira Cerarja (SMC), je danes menda na udobnem položaju pri pravosodnem ministru Goranu Klemečiču; viri z ministrstva vedo povedati, da gre delovno mesto, ki ljubiteljici pionirskih oblek omogoča veliko odsotnosti in kofetkanja po okoliških lokalih.

Zanimalo nas je, kakšna je vloga Pavlič Pivkove pri organizaciji volitev, čez slab mesec bodo parlamentarne, jeseni pa še lokalne. Nekdanji policist Vučko, ki je leta 2000 postal poslanec stranke LDS, v času razvpite predsednice LDS in notranje ministrice Katarine Kresal (Klemenčič je bil njen državni sekretar) pa generalni direktor direktorata za upravne in notranje zadeve, trdi, da je šlo za bežno srečanje: »Go. Vesno Pavlič Pivk sem naključno srečal (ob približno 12:35) na poti s sedeža DVK na sejo Državnega sveta RS, na katero sem bil povabljen kot direktor službe DVK (seja je bila sklicana za 13. uro). Ob naključnem srečanju sem se ustavil in jo pozdravil kot bivšo sošolko s študija na Pravni fakluteti v Ljubljani ter prisedel za slabih pet minut. « Kakršno koli vlogo Pavlič Pivkove pri organizaciji volitev Vučko zanika. Se je pa v pojasnilu ob svoji sošolki nekoliko nenavadno izrazil v zadnjih besedah, saj je zapisal: »Predvidevam pa, da ima volilno pravico.«

Najbolj razvpita Slovenka v pionirski uniformi – Vesna Pavlič Pivk.

(iz tiskane izdaje Škandal24)

Več iz te kategorije