0 Deljenj 3405 Ogledov

Pred Dražgoško parado s proračunskimi milijoni podmazane ZZB NOB, ki jo napoveduje tudi vlada: Letošnjega govornika ima: fuk

11. January, 2020 11:17
3405 Ogledov
© Facebook

Pomlad
Nenadoma v deželo je prišla
in brezice že kuštra kuštrav jug,
na strehi vrabci: vsi po dva in dva,
dekliške sobe: polne nežnih muk.
Še mene, zrelega moža ima,
da bi na zid skrivaj napisal: fuk.

(E. Fritz)

Zgornja pesmica je delo letošnjega slavnostnega govorika na osrednjem shodu ZZB NOB v Dražgošah Ervina Fritza, pravijo, da je zagrizen komunist, in avtor, ki je enega svojih vrhuncev prepoznavnosti doživel leta 1987, ko je takratni šef mariborskih komunistov Rafael Razpet prekinil dijake, ki so na komunistični proslavi recitiral Fritzevo “Oddajo za tuje turiste”. Zapis iz Teleksa, ki je dogajanje leta 21987 označil za “Mariborski kuturno-politični škandal” lahko v celoti preberete na povezavi, izsek, ki opisuje dogajanje v času recitiranja Fritza, pa v posnetku strani spodaj.

Vir: Teleks

Notranjih razmerij med komunisti znotraj ZZB NOB sicer ne poznamo, a sodeč po dejstvu, da je Fritz letos slavnostni govornik v Dražgošah, bi lahko sklepali, da je Fritzeva struja znotraj komunističnega gibanja letos močnejša od Razpetovega, vsekakor pa dogajanje iz preteklosti, ki gotovo zasenči tudi resničnostne šove tipa Kmetija, veliko obeta. Vlada, na čelu katere je komik, ki je zaslovel z oblačenjem v ženska oblačila in kričanju “Baba je žaba,” Marjan Šarec, dogodek napoveduje tudi na svojih spletnih straneh.

Vir: gov.si

Da bo Karl Erjavec (DeSUS) v Dražgošah deležen posebej toplega sprejema, najbrž tudi aplavza, smo lahko prepričani. Ministrstvo za obrambo, ki ga je septembra 2018 prevzel od Andreje Katič, podpredsednice SD, je ZZB NOB od leta 2015 po podatkih iz Erarja nakazalo že 2,4 milijonov evrov! Nakazila so izjemno visoka, kaže specifikacija iz Erarja, v večini je posamezno nakazilo težko vsaj 150 tisoč evrov! Najvišje doslej, iz mandata podpredsednice SD Andreje Katič, ki je pred dnevi z nekdanjim strankarskim kolegom Borutom Pahorjem pozirala tudi na borčevskem shodu na Osankarici, pa kar 533 tisoč evrov.

Vir: Erar

V čem je problem nakazil?

V marsičem, če se omejimo na obrambni resor, iz tvita Slovenske vojske je razvidno, kako dolgo so morali vojaki čakati na primerno obutev. Državni Siol je poročal, da je naročilo stalo 1,25 milijona evrov. Če ne bi Katičeva in Erjavec toliko investirala v ZZB NOB, bi bili vojaki dejansko primerno obuti že pred leti.

Več iz te kategorije