0 Deljenj 3311 Ogledov
@DZ/Borut Peršolja

Poslanci Levice in SMC bi furali zasebne posle, razkrivamo, za koliko denarja gre in kdo je do vratu zabredel

8. January, 2019 22:32
3311 Ogledov

Portal spletnicasopis.eu je v članku, ki ga lahko v celoti preberete na povezavi, poroča o poslancih Levice Primožu Siterju in Nataši Sukič ter Gregorju Židanu iz SMC, ki bi radi ob poslanski službi opravljali še svoj zasebni posel.

Razkrivamo, koliko so z zasebnimi posli služili doslej. Pogledali pa smo tudi, koliko so sposobni preživeti na trgu ali pa so bili že prej prisesani na proračunski denar.

Primož Siter

Poslanec Levice je imel od leta 2010 odprt s.p., ki ga je avgusta, ko je bil izvoljen za poslanca, zaprl.

Aplikacija protikorupcijske komisije Erar kaže, da je bil Siter prejemnik proračunskega denarja, še preden je postal poslanec. Plačevali so ga zlasti v Trbovljah, kjer so ga tudi izvolili za poslanca.

Nataša Sukič

Poslanka Levice v biznisu ni najbolj vztrajna ali pa je pogosto odpiranje in zapiranje firm manever kakšne druge vrste. Poslovni registri kažejo, da je bila Sukičeva najprej do leta 2011 pisateljica, potem je postala samostojna podjetnica, a je tudi to leta 2016 opustila. Preskočila je na status samozaposlene v kulturi, a je avgusta lani, ko je postala poslanka, tudi to opustila. O prihodkih ni podatkov, Erar pa proračunskih nakazil ne prikazuje.

Gregor Židan

Židan je postal poslanec SMC, ko je Zdravko Počivalšek odšel za ministra. Poslovne evidence razkrivajo, da je četrtinski lastnik podjetja Kapodol, ki ima pri NLB že od 21. septembra 2017 blokirane račune.

Židan ima tudi podjetje za strežbo pijač. Ali misli ob poslanski funkciji streči pijačo, ni povedal, v blokirani firmi Kapodol bo najbrž težko delal.

Židan je bil do 10. julija lani tudi solastnik podjetja GTA trgovina in gostinstvo, ki pa je v rdečih številkah, hudo zadolženo, boniteta E3 — pa mu ne napoveduje ravno bleščeče prihodnosti. Avgusta 2015, ko je državi vladal Židanov strankarski predsednik Miro Cerar, so dobili tudi status davčnega neplačnika.

Več iz te kategorije