0 Deljenj 1600 Ogledov

Pismo Fajonovi iz Bruslja: “primerna, pravična in moralna uporaba doma gospoda Moskoviča in poprava zgodovinske napake”

15. April, 2021 22:29
1600 Ogledov

“Seznanjeni smo, da so v preteklosti že potekali pogovori o prenosu nepremičnine gospoda Moskovičija na Levstikovi 15 na Judovsko skupnost kot del poravnave na skupnem premoženju in posesti brez dedičev, nekoč v lasti slovenskih Judov, ki so bili umorjeni v času holokavsta. Verjamemo, da bi bilo to primerna, pravična in moralna uporaba doma gospoda Moskoviča in poprava zgodovinske napake.” To so besede iz pisma, ki jih je predsednici stranke SD Tanji Fajon namenil predsednik Evropske judovske zveze rabin Menachem Margolin.

Fajonova se na pismo še ni odzvala. Gre pa za stavko, v kateri ima sedež stranka SD, prvotno pa jo jej postavil slovenski trgovec judovskega rodu Felix Moskovič, ki so ga leta 1943 skupaj z družino odpeljali v koncentracijsko taborišče, stavba je bila prodana in podržavljena v vprašljivih okoliščinah za potrebe komunističnih strank v času Jugoslavije.

https://intelligent-chebyshev.65-108-229-32.plesk.page/skandal/dejan-zidan-s-pomocjo-sta-spet-zavaja-javnost-tokrat-o-vili-moskovic/

Več iz te kategorije