0 Deljenj 2009 Ogledov

Manipulator iz Foruma 21: Iz smrti v bolnišnici delal biznis, dokler ni sum padel na njegovo podjetje

13. June, 2018 7:00
2009 Ogledov

»Niso ga oživljali, ampak ubijali.« To je naslov iz Slovenskih novic v lasti idrijskega tajkuna Stojana Petriča, časopisa, ki popisuje smrt, nesrečo in tragedijo. Nad tem pa še: naš raznašalec. Raznašalca Slovenskih novic in sestrskega časopisa Delo je v šempetrski bolnišnici po poškodbi gležnja ubil dušikov oksidul, ki mu pogovorno, kako bizarno, pravijo smejalni plin. Petričeva medija sta iz dogodka ves mesec kovala dobiček, dokler ni preiskava suma za krivdo za nepotrebno smrt in celo še nekaj drugih usmerila v drugo podjetje iz poslovnega sistema, ki ga lastniško obvladujeta Petrič in njegova družina.

Slovenske novice so v člankih iskale krivca za smrt svojega raznašalca, dokler ni sum padel na podjetje iz imperija Stojana Petriča, ko so na vse skupaj pozabili in o tem nehali poročati. (foto: zajem zaslona)

Takrat je medijski oddelek Petričevega imperija popolnoma izgubil empatijo do umrlega raznašalca in njegove nepotrebne smrti. Še huje – iz družbe, v katero spadata Slovenske novice in Delo, smo izvedeli, da naj bi sam Stojan Petrič posegel v poročanje in pri takratnih odgovornih urednikih – uredniku Slovenskih novic Bojanu Budji in uredniku Dela Gregi Knafelcu – dosegel, da sta oba medija o tragediji nehala pisati! Blokada, embargo.

Petrič odgovornosti ne želi prevzeti

Še huje, citiramo Slovenske novice iz marca 2016, ko so besno iskali krivca za smrt raznašalca: »Bela cev s kisikom je bila priključena na modro cev za smejalni plin in modra cev s smejalnim plinom je bila priključena na belo cev za kisik. To naj bi bila po nekaterih trditvah glavna srž napake v napeljavi medicinskih plinov v novozgrajenem urgentnem centru Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca v Šempetru pri Gorici, ki je prejšnji četrtek povzročila smrt 52-letnega Edvarda Gregorčiča. Odgovornosti zanjo se zdaj vsi otepajo, tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in direktorica bolnišnice Nataša Fikfak čakata, kaj bodo ugotovili kriminalisti. Ti so opravili nekaj razgovorov in zasegli dokumentacijo.« Kmalu po tem zapisu so utihnili. Informacije virov, da zato, ker je postalo osumljenec za nepotrebno smrt raznašalca Petričevo podjetje, smo želeli preveriti pri Stojanu Petriču. Od prvega marca letos, ko je dobil vprašanja, ki jih objavljamo v okvirju, do prvega junija, ko o tem pišemo, Petrič ni odgovoril. Ni zanikal.

Stojan Petrič pri Zoranu Jankoviću prevzema izvedbo novih gradbenih poslov v mestu. Prejšnja etapa Jankovićevih gradbenih podvigov je pod lupo organov pregona, kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada in specializirani tožilci so spisali in 18. maja vložili obtožnico v primeru Stožice. Obtožnica naj bi bremenila devet oseb, med njimi ljubljanskega župana Zorana Jankovića in nekdanjega obrambnega ministra Romana Jakiča.

Brišejo članke za nazaj

Še huje. Vprašanja, na las podobna tistim, na katera Petrič ni odgovoril, sta prejela tudi Budja in Knafelc. In se zavila v molk. Z Delove spletne strani pa so začeli izginjati celo že objavljeni članki. Posnetek ene od izklopljenih strani objavljamo spodaj.

Na Delu so članke za nazaj, v katerih so pisali o tragični smrti raznašalca, ko je sum padel na Petričev imperij, preprosto izbrisali. (foto: zajem zaslona)

Ostal pa je članek iz marca 2016 z naslovom, v katerem Delo že piše o sumu storitve kaznivega dejanja, v zadnjem odstavku pa je omenjeno tudi podjetje iz Petričevega imperija, Kolektor Koling: »Nadzor nad gradbeno-obrtniškimi deli je izvajalo podjetje Elita, projektantski nadzor pa podjetje Prima. Primopredajo so podpisali ministrstvo za zdravje kot naročnik, bolnišnica Nova Gorica kot uporabnica, izvajalec IMP, Kolektor Koling in CGP ter nadzorno podjetje Elita, so sporočili z ministrstva.«

 

Stojan Petrič ne zanika, pa tudi odgovornosti ne prevzema

Vprašali smo tudi Stojana Petriča, spodaj zapisujemo, kaj, a rekel ni ne bev ne mev. Čeprav si je dal spisati knjigo Damoklejev meč, nikoli ne bo velik gospod, ampak zgolj vidni član Foruma 21, ki mu vlada Milan Kučan. Veliki gospodje namreč prevzemajo odgovornost za svoja dejanja.

– Zakaj ste marca 2016, ko je zaradi tehnične napake na urgenci šempetrske bolnišnice umrl raznašalec Dela in Slovenskih novic, po prvih objavljenih člankih nadaljnje poročanje o zadevi takratnima urednikoma Dela Gregi Knafelcu in Slovenskih novic Bojanu Budji prepovedali poročati o nepotrebnih smrtih?

– Naši viri trdijo, da je prepoved poročanja nastopila, ko ste izvedeli, da so v bolnišnici izključili človeški faktor in s prstom pokazali na tehnično napako, saj je bila izvajalka del družba iz sistema Kolektor. Ali se, glede na ravnanje, čutite odgovornega za nepotrebno ugašanje človeških življenj?

– Ali drži informacija, da je tudi v letu 2017 na Kolektorjevem gradbišču ugasnilo življenje delavca, Vi pa svojim medijem o tragediji niste dovolili pisati?

– Zakaj? Ali niste sposobni prevzeti odgovornosti za svoja dejanja?

 

Mogoče vas bo zanimalo

VIDEO: Karavana je v šoku, takega incidenta ne pomnijo
Šport
6999 Ogledov
Šport
6999 Ogledov

VIDEO: Karavana je v šoku, takega incidenta ne pomnijo

skandal1 - 26. January, 2021 8:58

Finska policija je prijela prijavo po incidentu, ki se je zgodil na štafeti 4 x 7,5 km za svetovni pokal v smučarskem teku v Lahtiju. V ospredju…

So na otroke pozabili? Predstavlja se kot pedagog in zgraža, da mora med “netestirane otroke”
Škandal
3081 Ogledov
Škandal
3081 Ogledov

So na otroke pozabili? Predstavlja se kot pedagog in zgraža, da mora med “netestirane otroke”

User One - 25. January, 2021 11:40

Sinoči smo ekskluzivno razkrili, kako s pomočjo anonimnih profilov neznanci pred jutrišnjo vrnitvijo otrok v šole netijo pri učiteljih odpor do testiranja na koronavirus, čeprav gre za…

Iz Kopra poročajo o hujši kršitvi, lokal je bil odprt ob 21.50, stregli so pijačo
Črno
2440 Ogledov
Črno
2440 Ogledov

Iz Kopra poročajo o hujši kršitvi, lokal je bil odprt ob 21.50, stregli so pijačo

skandal1 - 25. January, 2021 11:09

V soboto ob 21.50 so policisti opazili, da je v enem od lokalov na Šmarski cesti v Kopru več ljudi. Anita Leskovec s PU Koper: »Na kraju…

Jonas se je žaljivo spravil nad Žana Mahniča! Mnogi se sprašujejo ali ima probleme z alkoholom …
Rumeno
159 Ogledov
Rumeno
159 Ogledov

Jonas se je žaljivo spravil nad Žana Mahniča! Mnogi se sprašujejo ali ima probleme z alkoholom …

skandal1 - 13. April, 2021 18:50

Jonas Žnidaršič je v Kvizu Piramida sreče na Planet TV prevzel vlogo voditelja. Kljub temu, da je očitno, da gre za oddajo, ki je zabavne narave, se…

Otroku odvzel prednost na prehodu
Črno
62 Ogledov
Črno
62 Ogledov

Otroku odvzel prednost na prehodu

User One - 13. April, 2021 17:48

Včeraj, okoli 20.30. ure, se je na Streliški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in otrok na skiroju, sporoča…

Zapeljal mimo spuščenih polzapornic, vanj trčil potniški vlak! Železniški promet na progi Ljubljana – Koper ustavilo
Črno
105 Ogledov
Črno
105 Ogledov

Zapeljal mimo spuščenih polzapornic, vanj trčil potniški vlak! Železniški promet na progi Ljubljana – Koper ustavilo

skandal1 - 13. April, 2021 13:21

Včeraj, nekaj pred 21. uro se je na Viški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je vlak na prehodu čez železniško progo trčil v osebno…