0 Deljenj 21451 Ogledov 1 Comments
Glavna obraza Pop TV: Tjaša Slokar Kos in Pavel Vrabec.

Novi veliki pok v režiji Pop TV in globoke države: Ali zakaj in kje so zjutraj čakali ministra. In kdo je naslednja tarča

29. June, 2020 20:16
21451 Ogledov 1

Domačini v Olimju so danes v ranih urah v svojih krajih opazili službeno vozilo Pop TV, novinarja in snemalca, ki naj bi po informacijah našega vira čakali, da bodo posneli ekskluzivne posnetke hišne preiskave pri Zdravku Počivalšku, ministru za gospodarstvo, podpredsedniku vlade in predsedniku druge največje koalicijske stranke SMC. A posnetkov v nocojšnji večerni oddaji 24ur niso mogli pokazati. Načrte jim je prekrižal koronavirus, saj je pozno v noč zaradi ponovnega večjega števila okužb trajala seja vlade. In se Počivalšek očitno ni vračal v Olimje.

V naključja je težko verjeti. Že Zdenko Rotar je o komercialni televiziji Pop TV pisal, da je bila vedno v dobrih odnosih z Milanom Kučanom. Urednica

informativnega programa televizije pa je Tjaša Slokar Kos, žena razvpitega Draga Kosa, katega ime je povezano z vsemi večjimi političnimi aferami v državi, od Depale vasi, Patrie in nikoli preiskanega pranja iranske teroristične milijarde evrov v NLB, kjer je Kosovo podjetje R.U.R., ko je bila banka še v državni lasti, dobilo plačanih več sto tisoč evrov, o kakršnihkoli izsledkih pa ne duha, ne sluha.

Kos, ki je rad opažen, pomemben in občudovan, zlasti med ženskami, njegova šibka točka pa naj bi bile novinarke, je tokratno afero dejansko napovedal že v kolumni, ki jo je napisal pred časom za tednik Mladina, financiran iz preplačanih žilnih opornic in druge medicinske opreme. Potem je taista nikoli preiskana in zaradi okoriščanja na račun slovenskih bolnikov, kar je počel njen lastnik, nikoli procesuirana Mladina, v petek objavila svojo “kazensko ovadbo” zoper ministra Počivalška. Lastnik Mladine je danes sklad York. In ta sklad York poskuša pritiskati na vlado, da bi SDH odkupila njegove terjatve do Save po predkrizni, za časa vlade Marjana Šarca že dogovorjeni, za York zelo ugodni ceni. Za desetine milijonov gre, ker SDH in vlada še ni izpeljala posla.

Potem je bliskovito steklo tudi pri organih pregona, saj je istega dne Nacionalni preiskovalni urad (NPU) po naročilu tožilstva podal predlog za hišno preiskavo pri ministru za gospodarstvo. In na sodišču, kjer po tesnih stikih s Kosom slovijo številne sodnice in sodniki, je bil dežuren sodnik, ki je preiskavo tudi brzinsko odredil. Vir pripoveduje: “Preiskave zaradi nabave respiratorjev in zlorabe javnih sredstev sta osumljena Počivalček in Potočnikova, drugih osumljencev menda ni. Preiskave so na predlog NPU, podpisala jih je preiskovalna Mojca Kocjančič, bivša žena Aleša Zalarja, nekdanjega državnega sekretarja Katarine Kresal, tekst odredbe je zelo šalabajzerski, v večini sledi Tarči, Ivanu Galetu in izjavam Riharda Knaflja.” Zadevo po naših informacijah usmerja tožilka Bojana Podgorelec. Preiskavo, ki je prestavljena na jutri, ko naj bi bil PopTV ob 5.uri zjutraj v pripravljenosti, da posname hišno preiskavo pri ministru za gospodarstvo, naj bi usmerjal še en razvpiti kriminalist, ki išče svojih pet minut, prek katerih bi se zavihtel v fotelj šefa NPU, Mitja Gregorc, z njim pa sta v ekipi še Kociper in Grahornik, ki je bil v prejšnjih časih pri Službi državne varnosti (SDV).

O ljubeznih med politiko in slovenskimi sodniki, ki v krogu političnih strank preživljajo tudi svoj prosti čas, smo v preteklosti objavljali tudi posnetke, ki so nastali na zabavi stranke SD.

Naši viri pravijo, da je operativno akcijo formalno znotraj policije oziroma NPU izvedel namestnik direktorja David Antulović, ki naj bi organizacijo akcije prevzel kar med svojim dopustom. In to v domači kuhinji. Antulovića je na NPU skadroval bivši direktor policije Janko Goršek, mož iz časa Katarine Kresal, ko je za protokol pri ministrici skrbela danes gorečna politična protivladna aktivistka Tamara Lah, tudi žena takratnega državnega sekretarja pri Kresalovi Damjana Laha.

Gorškov sin Luka Goršek je postal politik in prevzel vodenje podmladka stranke SD, Mladega foruma SD. Antulović ima na NPU krog preiskovalcev, ki jih je na pozicije postavila politika. In nekateri med njimi so bili v začetku meseca, 2. junija, opaženi v znani ljubljanski gostilni. In to z nekdanjim šefom NPU Darkom Muženičem, ki si je za omizje zaželel malce bolj intimne mize. In bil zadovoljen, ko so jih posadili kar za živo mejo. Sicer pa po besedah insajderjev med preiskovalci znotraj NPU velja, da so se številni “prodali” za mnoge ugodnosti. Ena takih so stanovanja, ki jih priskrbi stanovanjski sklad ljubljanske občine oziroma Saša Rink, ki velja za zvezo ljubljanskega župana Zorana Jankovića v kriminalistični policiji. Naši viri vodstvu ministrstva za notranje zadeve celo svetujejo, naj vsekakor preveri, koliko stanovanj in pod kakšnimi pogoji je šlo od ljubljanskega stanovanjskega sklada za katere uslužbence NPU. Menda bi bilo zanimivo preveriti tudi, kako je do visokega kredita prišla Tina Pahor, ki velja v NPU za “inšpektorico za desnico”. Nazadnje smo jo omenjali, ko je organizirala pisanje peticije proti novemu šefu NPU Igorju Lambergerju, ki kljub tej izkušnji povsem spolitizirane institucije očitno ni uspel spraviti v profesionalne okvirje.

Še več! Na mizi in tik pred podpisom naj bi imel tudi kazensko ovadbo zoper ministra za obrambo Mateja Tonina. Ki pa je še ni mogel podpisati, saj Tonin po infromacijah insajderjev menda še ni podal zagovora. Mimogrede, Tonin je na ministrski funkciji manj kot štiri mesece, preiskava pranja iranske milijarde v državni NLB pa traja že 11 let?!

In to še ni vse. Ko so pred dnevi v gostilni Pečarič zasedali vodilni člani stranke SD, so kramljali tudi o novi aferi, ki ga bo, kot je bilo slišati, “dokončno razsula SMC in razbila koalicijo.” Informacije pa v stranko po besedah insajderjev nosita Goršek in Antulović.

A stranko SD po naših informacijah skupaj drži samo še želja po oblasti, ohranitvi privilegijev in financiranje iz državnih družb, kjer sedijo njihovi člani. Že znotraj poslanske skupine je menda napeto kot elastika. In prav to naj bi nažiralo Nitka, kot po bizarih zapisih na omrežju Twitter kličejo poslanca Matjaža Nemca do take mere, da je pred dnevi vodjo poslanske skupine Matjaža Hana potrepljal po rami in povprašal, ali namerava to funkcijo opravljati še dolgo. Sin Nelide Nemec naj bi gojil zamere tudi do predsednika republike Boruta Pahorja, ker mu je ta odrekel pomoč pri reševanju konfliktov, v katere se zapleta na omrežju Twitter.

Botri in strici globoke države kljub ponovnem razmahu koronakrize ne počivajo. Bolj kot obvladovanje epidemije, ki ubija po vsem svetu, jih zanima volilna kampanja sredi drugega vala. Osrednje doganjanje pa menda pripravljajo za september. Ko se vrnejo s počitnic.

Več iz te kategorije