0 Deljenj 3108 Ogledov

“Novi” obrazi Šarčeve vlade: V ekipo vstopila ženska, ki je naredila sramoto Arharju, in prisega na gin tonic

7. January, 2019 21:01
3108 Ogledov
© @vlada.si

V cvetoberu kadrov, ki so prišli z vlado Marjana Šarca, smo našli novo cvetko, ki pa nikakor ni nov obraz, ampak stara znanka medijev, ki je svojemu nekdanjemu delodajalcu naredila veliko sramoto. Na proračunska pleča je v kabinet ministra za finance Andreja Bertonclja prišla piarovka Petra Mišič, je razvidno s spletne strani ministrstva.

Kopirala Drnovška

Mišičeva je tista piarovka, ki se je “proslavila” s kopipejstanjem Janeza Drnovška, ko je piarovske posle opravljala v predsedniškem štabu predsedniškega kandidata Franceta Arharja. Po drugi strani pa mogoče sploh ni čudno, da v vladi, ki jo vodi imitator Janeza Drnovška, visoko pozicijo dobi ženska, ki ga je kopirala? Bilo je davnega leta 2002, a piarovska kariera Mišičeve se do današnjih dni ni zacvetela. Za tiste, ki ste pozabili, povzemamo zapis iz tednika Mladina, ki je Mišičevo leta 2002 postavila za primer slabega piarovstva. Njen piarovski amaterizem so povzeli takole: “Večer je opravljal anketo med predsedniškimi kandidati, njena tema pa je bila problematika o nekdanjih varčevalcih Ljubljanske banke iz Hrvaške in Bosne in Hercegovine. Večerova anketa je bilo čisto običajna, s predvidljivim vprašanjem in s pričakovanimi odgovori. Janez Drnovšek je radovedne novinarje napotil kar na svoje spletne strani, o tem je namreč govoril na tiskovni konferenci 11. septembra, očitno v dobrem mesecu dni svojega mnenja ni spremenil. Zato pa je Franc Arhar ubral drugo taktiko, odgovor mu je spisala ekipa iz volilnega štaba, on ga je le prebral in zgolj simbolično popravil. Zgodba o Večerovi anketi je na prvi pogled nezanimiva, pisne odgovore politikom velikokrat pišejo različni strokovnjaki, saj oni, kar je razumljivo, nimajo niti dovolj časa niti dovolj znanja, da bi kot kakšna modra sova odgovarjali na vsa vprašanja tega sveta. Vendar je bil Arharjev odgovor novinarjem Večera pravi piarovski kolaps. Med Arharjevim in Drnovškovim odgovorom namreč obstaja osupljiva podrobnost, eden je senca drugega. Pravzaprav sta odgovora dobesedno enaka. Arharjevi piarovci so se pač zapeljali na internet, prekopirali Drnovškovo mnenje o varčevalcih, ga zgolj simbolično posuli s tehničnimi popravki in ga skupaj z Arharjevim podpisom poslali na Večer. In Arhar ni izpadel kot moder in zrel finančni strokovnjak, vreden zaupanja volilcev, pač pa kot plagiator, nekredibilni prepisovalec in oseba, nevredna volilčevega glasu. Takoj ko je bila nerodnost odkrita, so se Arharjevi svetovalci posuli s pepelom.” Mladina je takrat zapisala: “Mišičeva se je znašla v težkem položaju, njen greh je velik, že tako slab položaj Franca Arharja pa se je še poslabšal.”

Tako osramočena se je Mišičeva, s slovesom strokovnjakinje za plonkanje, zatekla v projekte, kjer je vsebinsko piarovsko promovirala obleke in hrano, kaže njen twitter probil. Posnetke nekaterih objav lahko prelistate v galeriji.

Novica s podnaslovom: Ni za objavo…

Domet Petre Mišič in usposobjenost za finančna sporočila pa se že zrcali na spletni strani ministrstva, kjer so v ponedeljek objavili naslednje sporočilo.

Priznamo, da smo se dobro nasmejali ob podnaslovu teksta, ki ga je v novicah objavila služba za odnose z javnostmi, v kateri dela ploknašica Mišičeva, ki očitno tudi svetovnega spleta ne razume najbolje. Zakaj bi sicer na svetovni splet objavila sporočilo, v podnaslovu katerega beremo, da ni za objavo v nekaterih okoljih? Čeprav je kar nekoliko tesnobno, da za najvišje fukcije v vladnih kabinetih Šarčeva administracija ne najde sposobnejših kadrov.

Moč gin tonica

Morebiti ni kriva malomarnost ali prevelika samozavest, ampak gin tonic? Mišičeva je na Facebooku pred časom objavila tole.

Hči znanega očeta

Ima pa Petra Mišič znanega očeta. O tem je leta 2008, ko so opisovali dogajanje na časniku Delu, pisal Požareport. Še ena epizoda v karieri Mišičeve, v kateri se očitno ni proslavila, poral je poročal: “Poseben status naj bi na Delu imela Petra Mišič, hčerka znanega sindikalista Braneta Mišiča, ki jo je v Delovo stolpnico, imenovano črna vdova, pripeljal prvi človek Pristopa Franci Zavrl. Uradno je zaenkrat še vedno direktorica marketinga, neuradno pa brez vsakršnih pooblastil. Pooblastila ji je vzel že Slivnik, zaradi neposlušnosti in neupoštevanja avtoritete uprave, hudo težavna pa naj bi bila tudi do ostalih sodelavcev.”

 

Več iz te kategorije