0 Deljenj 8401 Ogledov
Facebook

Noro, kakšna pisma dobiva predsednica DeSUS, ker se pogovarja z SDS

6. February, 2020 15:41
8401 Ogledov

“Pivčevi že grozijo s pismi, da jo bodo fentali če gre v vlado z SDS,” pripoveduje naš vir iz štajerskih koncev, ki je zasebno v ožjem krogu nove predsednice DeSUS Aleksandre Pivec.

Predsednici DeSUS, ki se je po nepričakovanem odstopu Marjana Šarca z mesta predsednika vlade na prvi februarski ponedeljek, o katerem ni prej obvestil niti poslanske skupine stranke Lista Marjana Šarca, niti koalicijskih partnerjev, po informacijah drugega vira žugajo tudi s kazensko ovadbo zaradi zadeve SRIPT. Tudi to naj bi počeli tisti, ki si ne želijo vlade, ki bi jo sestavila stranka, zmagovalka parlamentarnih volitev 2018, ki ima v parlamentu največ, 26, sedežev. Kar je dvakrat toliko kot Šarčeva stranka, ki jih ima zgolj 13.

Za pojasnila v zvezi s pritiski smo prosili tudi Pivčevo, tako prek stranke, kot prek ministrstva za kmetijstvo, kjer opravlja tekoče posle ministrice. Ko jih prejmemo, jih bomo objaivli.

Sicer pa je Slovenska tiskovna agencija danes poročala, da je vodja poslancev DeSUS Franc Jurša po pogovorih pri predsedniku republike Borutu Pahorju povedal, “da se stranka DeSUS pripravlja na predčasne volitve, vendar pa ne zavrača pogovorov o novi koaliciji. Glede morebitnega vstopa v vlado pod vodstvom SDS je dejal, da je za DeSUS ključnega pomena tudi to, da ne bi prišlo do odpiranja ideoloških tem. Na vprašanje, kateri ministrski položaji bi stranko zanimali v novi vladi, je Jurša odgovoril, da sta to verjetno področji zdravstva in socialnih zadev.” Poudaril je tudi, da so Pahorju predlagali, da opravi še drugi krog posvetovanj s strankami, zdaj pa že pričakujejo petkovo srečanje s predsednikom SDS Janezom Janšo.

 

Več iz te kategorije