0 Deljenj 1610 Ogledov

Neobjavljeno sporočilo predsednika Sodnega sveta RS Horvata: Špekulira se o uslugi razvpitemu kolegu

23. January, 2022 18:32
1610 Ogledov
© Foto: Sodisce.si, Uroš Hočevar.

Sodni svet RS, ki mu predseduje vrhovni sodnik svetnik Vladimir Horvat, je na zadnjem zasedanju obravnaval ključno vprašanje slovenskega pravosodja, ali ima nekdanji predsednik sveta in Vrhovnega sodišča RS Branko Masleša sploh diplomo in pravosodni izpit.

Sklenili naj bi, da Maslešo pozovejo, naj predloži dokazila o diplomi in pravosodnem izpitu. A nastopila je nenavadna zagata. Čeprav je denimo dan po zadnjem zasedanju sodni svet objavil sporočilo za javnost, dokaz na grafiki, se po odločitvi, da mora Masleša predložiti dokaze o diplomi in pravosodnem izpitu, to ni zgodilo. Pravosodni viri trdijo, da je jutri, v ponedeljek, 24. januarja 2022, na Vrhovnem sodišču RS, kjer sta zaposlena tako Masleša kot predsednik sodnega sveta Horvat, neko zasedanje, do katerega Masleša sklepa ne želi objavljenega. In naj bi kolega delal uslugo kolegu, kar preverjamo pri Horvatu in bomo njegov odziv, ko ga prejememo, objavili.

Spoštovani gospod Horvat,

do poldneva v ponedeljek, 24. 1. 2022, prosimo za odgovore na naslednja vprašanja:
– Zakaj po zadnji seji Sodnega sveta RS ni bilo objavljeno sporočilo za javnost?
– Ali drži, da ste za neobjavo sporočila odgovorni vi kot predsednik?
– Naši viri trdijo, da z neobjavo delate uslugo kolegu z Vrhovnega sodišča RS Branku Masleši, o katerem ste odločili, ali to drži?

Pred dnevi smo razkrili pogoje za pristop k pravosodnemu izpitu po Zakonu o pravosodnem izpitu nekdanje SR Bosne in Hercegovine, objevljenih v Uradnem listu SRBiH, št. 37/71. Masleša je namreč študiral v Sarajevu in manj kot leto po diplomi naj bi opravil tudi pravosodni izpit, a pogoji iz zakona in Maslešev pravosodni izpit “strižejo.”

Več iz te kategorije