0 Deljenj 2511 Ogledov

Nemajhna skrivnost Angelike Mlinar ali zakaj noče povedati, ali ji je prebivališče v preteklosti nudila zaupnica Milana Kučana ali prijatelj Katarine Kresal

12. December, 2019 16:54
2511 Ogledov

Ko smo pred dnevi razkrili, da je Angelika Mlinar, ki naj bi očitno postala slovenski nacionalni interes in po hitrem postopku dobila celo državljanstvo, da bo lahko v vladi Marjana Šarca postala ministrica iz kvote Stranke Alenke Bratušek, v Sloveniji svoj zasebni posel že spravila v rdeče številke, s partnerjem Stefanom Vavtijem pa sta (bila) neverjetno blizu razvpitemu paru Katarina Kresal in Miro Senica, smo objavili tudi, da sta Mlinarjeva in Vavti kupila stanovanje na sosednji hišni številki v Trnovem. Več, tudi zemljevid te bližini, si lahko ogledate na povezavi.

Takrat smo v zemljiški knjigi tudi prvič naleteli na podatek, da sta bila, ko sta kupovala stanovanje v Trnovem, Vavti in Mlinarjeva stalno prijavljena na v tako imenovani Mayerjevi palači v Ljubljani. Gre za hišo v samem centru Ljubljane, naslov je Wolfova 1.

In tu se začne današnja zgodba. V Mayerjevi palači na Wolfovi 1 ne živi kdorkoli, pa tudi lastniki stanovanj tam niso kdorkoli, ampak so dobro znane javne osebe z izjemnimi povezavami v slovenski politiki, predvsem pa je poslopje zadnje mesece za javnost zanimivo zaradi lastniških sporov. A najprej smo želeli informacije preveriti pri ministrski kandidatki Mlinarjevi, zato smo jo včeraj z dopisom, ki ga lahko v okvirju preberete v celoti, zaprosili za naslednje podatke. Pojasnil niti od službe za odnose z javnostmi Stranke Alenke Bratušek nismo prejeli.

Spoštovana gospa Angelika Mlinar,

kot kandidatko za ministrico v Vladi Republike Slovenije Vas prosimo, da nam pojasnite navedbo iz priloženega zemljiškoknjižnega izpiska. V zvezi s stalnim naslovom Wolfova 1 Ljubljana nas zanima:
– Ali ste bili lastnica stanovanja na Wolfovi 1? V kolikor ste bili, kdaj ste ga kupili in od koga?
– V kolikor niste bili lastnica, prosimo za pojasnilo, kdaj ste ga najeli in od koga?
– Ali ste bili v času, ko ste bili avstrijska političarka, stalno prijavljeni v Sloveniji?

Pojasnila potrebujemo najkasneje v četrtek, 12.12.2019 do 12. ure.

In zdaj k politično zanimivim javnim osebam, ki imajo nepremičnine na naslovu Wolfova 1, Ljubljana.

Prva je razvpita odvetnica in zaupnica Milana Kučana Tjaša Andrée Prosenc. Spletni portal Požareport je v ponedeljek objavil zgodbo o sodnem spopadu za Mayerjevo hišo, ki naj bi bila po osamosvojitvi vrnjena italijanski družini družina Pignatelli, a se je zaradi Prosenčeve, ki je živela v hiši, kasneje pa si v sumljivih okoliščinah prodala stanovanje, sinu pa poslovni prostor, naplavil že 11 sodnih postopkov.

Drugi je nekdanji direktor BMW Slovenija Miha Ažman, še iz časa razvpitega društva YES tesno povezan s propadlo političarko Kresalovo, s katero naj bi bila tesno povezana tudi Mlinarjeva. Prijavo zoper Ažmana zaradi spornega oddajanja arhitekturnemu biroju Sadar in Vuga najdete na Požareportu.

Več iz te kategorije