0 Deljenj 3194 Ogledov

Negativen odnos do cepljenja v Ljubljani: Vročina, čudna sporočila …

23. July, 2021 7:22
3194 Ogledov

V Ljubljani, mestu, kjer vlada župan Zoran Janković, se tistim, ki se želijo cepiti, dogajajo neprimerne stvari. Ustanoviteliteljica Zdravstvenega doma Ljubljana je Mestna občina Ljubljana, v institucija, ki naj bi za zdravje ljudi skrbela, ne pa jim škodovala, na čelu katere je Antonija Poplas Susič, pa po pričevanjih ljudje kljub poletnim razmerah nezaščiteni v vrstah stojijo na soncu.

Tistim, ki želijo cepivo Pfizer, sporočajo, da se z njim cepi le uro na dan, čeprav lahko od države cepiv vseh vrst dobijo, kolikor želijo. Ministrstvo za zdravje, ki skrbi za mrežo centrov, skuša zadeve urediti, imajo nalogo ministra za zdravje Janeza Poklukarja, naj vsak dan cepijo nenaročene, uporabljati pa morajo vsa cepiva in podaljšati čas cepljenja. Za tako obnašanje torej ni objektivnega razloga, zato o razmerah sprašujemo direktorico zdravstvenega doma Antonijo Poplas Susič in župana Zorana Jankovića kot odgovorni osebi. Žal trenutno brez uspeha.

Izgovarjanje na epidemijo

Direktorico ZD Ljubljana smo že včeraj, v četrtek, 22. julijam, prek službe za odnose z javnostmi ZD prosili za pojasnila:
Spoštovana gospa Poplas Sosič,

v zvezi s pritožbami glede cepljenja pod okriljem ZD Ljubljana, za delo katerega ste odgovorni, vas danes do 15. ure prosimo za pojasnila na naslednja vprašanja:
– Ali se kot direktorica čutite odgovorno za negativen odnos zaposlenih do oseb, ki čakajo na cepljenje?
– Zakaj ne upoštevate naloge ministra, da vsak dan cepite nenaročene, če je kadrov dovolj?
– Drži, da imate dovolj cepiv vseh vrst?

Odgovoril je zgolj avtomatski odzivnik. S poudarkom na epidemiloški situaciji.

V petek smo prejeli naslenje obvestilo, mnenje in odgovor, ki jih objavljamo v celoti: “Spoštovani.

Tudi mediji imate pomembno vlogo pri spodbujanju in vabljenju državljanov, da se odločijo za cepljenje, zato menimo, da tovrstno poročanje nima dodane vrednosti v družbenem dojemanju nujne potrebe po čim večji precepljenosti prebivalstva. Ker pa ste članek že objavili, želimo, da pojasnilo glede poteka cepljenja na novi lokaciji in čakalnih vrst, s strani vodje organizacije in koordinacije cepilnega centra ZD Ljubljana, prim. Simone Repar Bornšek (direktorica je odsotna), v sled objektivnega poročanja in jasnega razumevanja javnosti, objavite v celoti.

Lep pozdrav,

Damjana Kralj-Bratun

Odgovor ZD Ljubljana je v celoti, kot je bil v pdf obliki poslan uredništvu, objavljen na povezavi: Pojasnilo_ prosto cepljenje Cepilni center ZDL-1

Jankovićeve “presenetilo” poletje ali čakajoče namenoma izpostavljajo soncu?

Spoštovani,

danes do 12. ure prosimo župana Zorana Jankovića za odgovore v zvezi z dogajanjem v cepilnem centru v Ljubljani, katerega ustanoviteljica je MOL:
– Ali je MOL poletje presenetilo, da za čakajoče na soncu ne uredite ustrezne sence?
– Čemu v Ljubljani negativen odnos do tistih, ki se želijo cepiti?
– Ali je župan Janković seznanjem s komuniciranjem, da se s cepivom vrste Pfizer cepi le uro na dan, čeprav država zagotavlja cepiva vseh vrst za nemoteno cepljenje? Kako to komentira, ali je takšno njegovo navodilo ali namerava to popraviti?

Spoštovani,

župan Zoran Janković k pojasnilom ZDL dodaja:

Cepilni center Ljubljana deluje odlično, kar kažejo številni dobri odzivi, o tem pa sem se večkrat prepričal tudi sam. V Ljubljani imamo največji cepilni center v državi, kjer se poleg Ljubljančank in Ljubljančanov cepi tudi veliko posameznikov iz drugih občin in je organizacija dela velik strokovni in logistični zalogaj, ki pa ga skupaj z ministrom za zdravje Janezom Poklukarjem in ekipo ZD Ljubljana uspešno izvajamo. Sam sem polno cepljen, k cepljenju pa spodbujam tudi meščanke in meščane.

Mateja T. Peer

Mestna uprava

 

Več iz te kategorije