0 Deljenj 2003 Ogledov
© facebook

Nedopustno! Z argumentom pravice do splava se je spravil na družino, plačuje pa ga Vrtec Hansa Christiana Andersena

14. December, 2018 20:55
2003 Ogledov

V uredništvo smo prejeli ogorčen dopis, katerega avtor opozarja na napad Jerneja Verbiča, včasih novinarja Radia Slovenija, danes pa lastnika podjetja Dobre zgodbe, ki je na Facebooku Janeza Ciglerja Kralja, predsednika Združenja delavcev pri NSi, napadel družino oziroma Zavod Iskreni. Avtor dopisa opozarja, da je iz aplikacije protikorupcijske komisije Erar mogoče razbrati, da Verbiča financira Vrtec Hansa Christiana Andersena – on pa se v napadu na družino sklicuje na pravico do splava!

Cigler Kralj je objavil svoje ogorčenje nad napadom na Zavod Iskreni in povezavo na članek portala Domovina.je, v katerem med drugim beremo Pod agitacijo aktivista Domna Saviča in somišljenikov, ki po spletu preganjajo podjetja, ki oglašujejo ali svoje storitve nudijo nazorsko napačnim organizacijam, je padla še ena žrtev. Dosegli so namreč odstranitev oglasa s promocijo odločitve za življenje z ljubljanskega mestnega avtobusa. Od Ljubljanskega potniškega prometa je Savič odstranitev zahteval, ker ima Zavod živim odklonilen odnos do splava, kar se Saviču zdi družbeno nesprejemljivo stališče.” Celoten članek lahko preberete na povezavi, Cigler Kraljev zapis pa objavljamo v nadaljevanju,

Verbič, po informacijah iz zapisa aktivist LGBT-skupnosti, se je pod objavo odzval z zapisom, ki ga objavljamo v celoti, kakor tudi odzive Cigler Kralja.

Izpis iz Erarja kaže, da Verbičevo podjetje dejansko že nekaj mesecev prejema denar od Vrtca Hansa Christiana Andersena.

Verbičevo podjetje Dobre zgodbe je bilo ustanovljeno letos, financira pa ga tudi državna družba Slovenski državni gozdovi.

Sodeč po Verbičevem LinkedIn profilu, je v preteklosti delal tudi za Delo in Dnevnik.

Več iz te kategorije