0 Deljenj 1306 Ogledov 1 Comments

Nebuloze v ustavni obtožbi: Objavljamo dokument, ki razkriva, da je Slovenija med desetimi najuspešnejšimi državami na svetu po precepljenosti

2. April, 2021 11:31
1306 Ogledov 1

Slovenija cepi proti Covidu-19 s tempom, ki bo omogočil zadostno precepljenost odraslega prebivalstva za učinkovito zaustavitev večine epidemičnega vala do začetka poletja, razkriva dokument, ki ga lahko preberete v nadaljevanju.

Dokument, star je dva dni, povsem zanika nebuloze v ustavni obtožbi glede cepiv. Podatki iz semaforja precepljenosti namreč kažejo, da je Slovenija nad EU povprečjem in med desetimi najuspešnejšimi državami na svetu. In to kljub temu, da je bivši minister za zdravje Tomaž Gantar na podlagi mnenja svetovalne skupine za cepljenje naročal predvsem cepiva dobivitelja AstraZeneca, ki je bila sprva predstavljena kot najhitrejša in najcenejša, a sedaj dobavlja zgolj četrtina pogodbenih količin.

Ko je po Gantarjevem odstopu vodenje ministrstva za zdravje prevzel predsednik vlade Janez Janša, si je Slovenija izborila še skoraj 1,5 milijona doz cepiv, kar nam omogoča sedanji nadpovprečni tempo cepljenja, sicer bi bili tam kot Hrvati ali Bolgari.


Več iz te kategorije