0 Deljenj 4617 Ogledov

Na Petrolu na vodstveni poziciji pristal tip, ki napoveduje, da bo šel, ko bo Tanja Fajon predsednica vlade, za “novo simono dimic”

20. August, 2021 7:00
4617 Ogledov

Na kadrovskem vrtiljaku v Petrolu, družbi v državni lasti, kjer so v prvem letu vladavine Nade Drobne Popović pospešeno zaposlovali, ima sicer, kot smo razkrili včeraj, veliko vlogo Zoran Drobne, soprog predsednice uprave, službe pa dobivajo tudi razvpiti politični liki, kot je nakdanji generalni sekretar nekdanje vladne stranke LMŠ Brane Kralj.

Ampak Kralj, ki si je predstavljal, da je država njegov supermarket, je po pripovedovanju zaposlenih v Petrolu zaposlen pri še enem razvpitem možaku s političnim ozadjem, Bojanu Kurežu.

Kurež je vidni član stranke SD, novozaposleni direktor razvoja maloprodaje pa kolegom v podjetju napoveduje, da se bo po naslednjih volitvah, ko pričakuje, da bo Tanja Fajon nova predsednica vlade, zavihtel na funkcijo “nove simone dimic” (zapisano z malo, ker ne gre za osebo, ampak za funkcijo). Kar naj bi pomenilo, da bo postal vodja kabineta predsednice vlade. Simona Dimic, za tiste, ki ste pozabili, je to funkcijo opravljala, ko je bil predsednik vlade Borut Pahor, potem pa je bila soja žarometov deležna zlasti v času sojenja zaradi ugodnega kredita za hišo v Murglah, danes pa vedri v odvetniški pisarni Aleksandra Čeferina.

Kurež pa še zdaleč ni edini kader SD v Petrolu. Eden glavnih vojščakov stranke, katere poslanec Matjaž Han slovi po zasebnih poslih s Petrolom, je Alen Mihelčič, ki zaseda mesto direktorja veleprodaje na jugovzhodnih trgih s sedežem v Zagrebu, kamor ga je, kot so se izrazili naši viri, “Nada skrila”. Je član nadzornega sveta Petrola in, spet izjava zaposlenega, “pri Nadi zadolžen, da šlihta notranje člane za njeno podporo. Ima velik vpliv na kadrovanje, na nižjih nivojih je pripeljal veliko članov SD v Petrol. Delati bi moral v Zagrebu, vendar je vsaj tri dni na skrivaj v Ljubljani. Je močan notranji igralec z podporo Nade in Hana. S Hanom imata sosednje apartmaje na Pagu, kjer sta skupaj dopustovala.” Mihelčič naj bi trenutno Prek Drobne Popovičeve in Hana skušal doseči, da bi Petrol kupil parcelo za bencinski servis na Pagu. In to z znatno razliko v ceni.

V bazen stranke SD, ki na Petrolu zasedajo ključne položaje, sodi še direktorica marketinga Mojca Avšič, ki je prišla iz  NLB in “prav slučajno sedaj kupuje od Petrola nasedlo naložbo mBills.”

Robert Bizjak, nekdanji direktor nabave, sedaj izvršni direktor veleprodaje, ki naj bi ga Drobne Popovičeva hotela za člana uprave, pa je po besedah zaposlenih v družbi “sedaj tisti, ki ga čuva pri sebi za posebne naloge pri ustvarjanju razlike v cenah pri dobaviteljih.”

“…ključnega pomena …”

Ko smo spraševali po zaposlitvi Braneta Kralja, je Aleksander Salkič, direktor korporativnega komuniciranja v Petrolu, zapisal: “Vse zaposlitve v Petrolu tečejo po ustaljenih postopkih, kjer se preverjajo vse potrebne ustrezne kvalifikacije posameznika. Zaposlovanje pravih strokovnjakov na prava delovna mesta je namreč ključnega pomena za uresničitev naših poslovnih ciljev.”

 

Več iz te kategorije