0 Deljenj 1850 Ogledov

Na funkciji predsednika računskega sodišča je lažnivec! Objavljamo dokument, ki to razkriva

27. January, 2021 6:00
1850 Ogledov

Predsednik Računskega sodišča RS Tomaž Vesel je 23. decembra 2020 lagal, ko je v izjavi za portal Siol dejal, da je pred nastopom nove funkcije v Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) o tem seznanil Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK) in jo prosil za njihovo stališče, citiramo zapis iz Siola: “V pisnem odgovoru so mi sporočili, da ne vidijo nobenega konflikta interesov in da sta funkciji združljivi.”

Da je za zagovarjanje svojega obilnega bogatega zaslužka (202 tisoč evrov na leto) in, kar je še huje, v zagovor svojem nedovoljenemu dodatnemu poslu, ki ga kot varuh porabe javnega denarja ne bi smel opravljati, Vesel lagal, razkriva dokument, ki smo ga v torek 26. januarja 2021 prejeli od Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), na katero se je Vesel skliceval. Iz komisije so v odločbi, s katero so zavrnili našo prošnjo za posredovanje pisnega odgovora KPK, ki so ga poslali predsedniku računskega sodišča Tomažu Veselu, v katerem se je opredelila o združljivosti funkcije s tisto v Mednarodni nogometni zvezi (FIFA), zavrnili. To pa zato, ker “komisija z zahtevanim dokumentom ne razpolaga”.

 

Celotni dokument je dostopen na povezavi:

KPK_Odločba_26.1.2021

Kar pa ne pomeni zgolj, da laže predsednik slovenskega računskega sodišča, ampak tudi predsednik komisije za revizijo in skladnost pri Mednarodni nogometni zvezi (FIFA). Ki sicer po sodni praksi ni neprofitna organicija, pač pa podjetje, zaradi česar Veselov angažma pri Fifi ni v skladu z določili zakona o računskem sodišču.

Zgoraj razkriti dokumenti so že druga Veselova laž. Tudi prvič se je vanjo ujel s sklicevanjem na KPK.

 

Več iz te kategorije