0 Deljenj 4247 Ogledov

Ljubezen na levici: Njega je SD postavila v vlado za državnega sekretarja, ona v mestni svet na listi Levice

16. December, 2018 18:32
4247 Ogledov
facebook

Kako blizu sta si v resnici vladni stranki SD in Levica? Odkrivamo povezavo, ob kateri lahko rečemo, da celo spita skupaj.

Jerneja Štromajerja je stranka SD poslala na ministrstvo za izobraževanje za državnega sekretarja k Jerneju Pikalu. Kandidiral je za poslanca, a mu ni uspelo, objava na spletni strani Državne volilne komisije pa kaže, da je bil v času kandidature zaposlen kot asistent edine evropske poslanke SD, ekstremistične levičarke Tanje Fajon.

Za poslanca je Štromajer kandidiral kot asistent evropske poslanke. Tanja Fajon je edina evropska poslanka iz stranke SD. Vir: DVK

Bolje pa se je na letošnjih volitvah, sicer ne parlamentarnih, ampak lokalnih, odrezala Štromajerjeva partnerka Urška Honzak. V Ljubljani je postala mestna svetnica, in to na listi Levice, ki je dobila štiri predstavnike v mestnem svetu, Štromajerjeva SD pa le dva. Med bolj prepoznavne pripadnike Levice pa sodi šolski sindikalist Branimir Štrukelj, včasih poročen z Ano Kučan, hčerko razvpitega Milana Kučana.

Urška Honzak, partnerka Jerneja Štromajerja, je prišla v mestni svet na listi Levice, kaže objava v mestnem Glasilu Ljubljana.

Urška Honzak je postala mestna svetnica na listi stranke Levice. (Foto: Facebook)

SD v objemu Levice. Jernej Štromajer in Urška Honzak. (Foto: Facebook)

Kot kandidatka za mestno svetnico se je Honzakova na Facebooku predstavljala kot lektorica in prevajalka.

Brskanje po spletu pokaže, da dela za Zavod mladi podjetnik.

Erar pa razkrije, da gre za zavod, ki je izdatno financiran iz proračuna. Pri razdeljevanju katerega pa imajo besedo seveda vladne stranke, tako SD kot Levica.

Več iz te kategorije