0 Deljenj 3012 Ogledov

Levičarstvo SD v praksi: Kako je asistentka Tanje Fajon planirala, da bo ob službi na vladi še biznisirala

28. January, 2019 22:25
3012 Ogledov

Včeraj smo poročali, da so v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca 14. januarja letos zaposlili Ajdo Žižek, vidno članico SD, doslej asistentko razvpite evroposlanke Tanje Fajon, o čemer lahko več preberete s klikom na povezavo.

Da je levičarstvo SD samo še stvar političnega marketinga in nagovarjanja volivcev, pa smo ugotovili, ko smo v poslovnih evidencah odkrili, da je Žižkova 10. januarja letos, torej štiri dni preden je uradno nastopila funkcijo pri Šarcu in je za novo službo zagotovo že vedela, odprla še s.p. za poslovno svetovanje. Zato smo nanjo in na Šarca naslovili vprašanja, o katerih preberite več v nadaljevanju.

Tega pri Šarcu ne znajo pojasniti

V sredo, 23. januarja 2019, smo v Šarčev kabinet poslali dve vprašanji, odgovorov na kateri v slabem tednu dni še niso našli. Šarca smo spraševali, ali je seznanjen z dejstvom, da je gospa (Ajda Žižek, op. p.) 10. januarja 2019 registrirala s.p. s polnim imenom Poslovno svetovanje, Ajda Žižek s.p.? Gospo Žižek pa smo prosili za pojasnila, s kakšnim namenom je tik pred zaposlitvijo na vladi odprla s.p. in kdo so njeni klienti?

Smo pa opazili, da je Žižkova svoj popoldanski biznis že nehala opravljati, danes je bil objavljen tudi sklep o izbrisu iz registra.

Obvestilo o prenehanju dejavnosti so v registru zabeležili dan po tistem, ko smo Žižkovo vprašali, zakaj je odprla s.p. in kdo so njeni klienti.

Brisanja Žižkove se je lotila tudi Fajonova. Takoj po objavi našega članka.

Več iz te kategorije