0 Deljenj 1785 Ogledov

Laž Jureta Lebna, druga, ko je izrekel prvo, je letel

13. February, 2019 8:37
1785 Ogledov

Brez odvečnih besed, 14. novembra 2017 je Jure Leben iz strake SMC, takrat državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo zadolžen za 2. tir, v spodaj objavljen dopis zapisal, da bo sprejel “odločitev in odgovornost.”

Tviteraš tolemamo nam je pod članek prilepil včerajšnjo izjavo Jureta Lebna, zdaj ministra za okolje, ki o isti zadevi, včeraj so jo priskovali kriminalisti, o čemer pišemo tukaj, pravi: “Ne prevzemam nobene odgovornosti.” (Tviteraš avtorstva oddaje ni pripisal, smo jo pa med drugim videli v oddaji 24ur)

Jure Leben je v dopisovanju, v katerega so bili vključeni tudi njegovi takrat podrejeni, ki jih je včeraj preiskovala policija, Leben pa je bil na Finskem, lagal.

To pa ni Lebnova prva laž odkar je v politiki. Leta 2014 je moral odstopiti kot državni sekretar na ministrstvu za okolje, ker je lagal o svoji izobrazbi. Predstavljal se je kot magister, kar ni bil. V tujini je pridobil visokošolski naziv »Master of Science, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske«, kar pomeni, da ima drugo stopnjo bolonjske izobrazbe oziroma sedmo stopnjo (po domače univerzitetno diplomo) po starem šolskem sistemu, ni pa magister znanosti.

In tudi to ni bila Lebnova prva laž, na kateri so ga ujeli. Časopis Dnevnik je takra poročal, da je lagal tudi, ko se je prijavljal za delovno mest svetovalca na Zavodu za gradbeništvo Slovenije (ZAG) in navedel, da je magister znanosti, čeprav to ni, in dobil službo. Da ni magister znanost so na zavodu ugotovili šele po večtedenskem preverjanju novinarjev Dnevnika, ki so se lotili preverjanja njegove izobrazbe. Leben je moral vrniti preveč izplačano plačo.

In

Več iz te kategorije