0 Deljenj 5396 Ogledov
Gregor Židan je v parlamentu kot nadomestni poslanec, tja je prišel, ko je Zdravko Počivalšek postal minister. Kak angažma mu ponuja Odlazek in kaj vse zajema, preverjamo pri Židanu. Foto: dz-rs.si

Kralj smeti Odlazek naj bi kupoval poslanca Židana

18. May, 2020 6:59
5396 Ogledov

Časnik Finance je leta 2011 razglasil za kralja smeti, danes Martin Odlazek po informacijah ljudi iz njegovega kroga skuša igrati politično igro in poslancu SMC Gregi Židanu za prestop iz stranke SMC ponuja denar. Za kak angažma gre, gotovinski ali prek katerega od Židanovih podjetij, preverjamo pri poslancu. Židan je sicer nadomestni poslanec, ki je dobil sedež v parlamentu, ko je Zdravko Počivalšek postal minister za gospodarstvo.

Odlazek je razvil pravo smetarsko-medijsko mrežo za črpanje proračunskega denarja, v kateri je tudi družba Salomon, ki jo prek DUTB rešuje tudi država, o čemer smo poročali pretekli teden, ko so v športnem dnevniku Ekipa napadali vlado.

Nekdanji profesionalni nogometaš Židan je sicer ob poslanski službi tudi lastnik dveh podjetij, obe pa sta v precej slabem stanju. Je stoodstotni lastnik podjetja Gregorino, registriranega za strežbo pijač.

Z Odlazkom ju druži založniški posel, Židan je solastnik podjetja za izdajanje revij Kapodol, s polnim imenom KAPODOL mediji, šport in trgovina d.o.o., ki je imelo v zadnjem letu 48 dni blokiran račun.

Več iz te kategorije