0 Deljenj 103 Ogledov
© Boris Koprivnikar je kot minister Zoranu Jankoviću pomagal urediti odnose z državo. Denar za denar? Foto: Facebook.

Kot minister je urejal zadeve z MOL, zdaj ima pogodbo do 2020

7. oktober, 2019 22:07
103 Ogledov

Po ekskluzivnem razkritju, da nekdanji minister za javno upravo in podpredsednik vlade iz vrst SMC Boris Koprivnikar dobiva od Mestne občine Ljubljana mesečna nakazila, so z Mestne občine Ljubljana (MOL) sporočili, da ima Koprivnikar proračunski posel pri MOL zagotovljen do 25. 3. 2020.

Koprivnikar na svoje podjetje Sincular svetovanje, Boris Koprivnikar s.p. prejema prihodke, kot pišejo z MOL, “za storitev svetovanja na področju uvedbe oblačnih tehnologij in vzpostavitve digitalne platforme v okolju Mestne občine Ljubljana.” Najprej je imel pogodbo za šest mesecev, njena vrednost je bila 9 tisoč evrov brez DDV. Konec septembra, 25. 9. 2019, pa je bila že sklenjena nova pogodba, prav tako za določen čas 6 mesecev: “Celotna vrednost nove pogodbe je 9.000 EUR brez DDV.”

Z MOL sporočajo, da posla ni dobil na razpisu: “Družba Sincular je bila izbrana v skladu z veljavno zakonodajo, za postopek izbire ni bil izveden javni natečaj.”

Pogodba smrdi do neba, posebej potem ko je lani hud škandal povzročila Koprivnikarjeva  zaposlitev v BTC, ki mu je prej kot minister uredil državno financiranje. In Koprivnikar je ostal brez službe.

A pri Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) v vsem skupaj ne vidijo problema:  “Zakon o integriteti in preprečevanju korupcije (ZIntPK) v zvezi z omejitvami poslovanja v 36. členu določa, kakšne so prepovedi poslovanja po prenehanju funkcije. Zakon določa, da funkcionar v roku dveh let po prenehanju funkcije v razmerju do organa, pri katerem je opravljal funkcijo, ne sme nastopiti kot predstavnik poslovnega subjekta, ki s tem organom ima ali vzpostavlja poslovne stike. Zakon tudi določa, da organ, v katerem je funkcionar opravljal funkcijo, v roku enega leta po prenehanju funkcije ne sme poslovati s subjektom, v katerem je bivši funkcionar neposredno ali preko drugih pravnih oseb v več kot 5% udeležen pri ustanoviteljskih pravicah, upravljanju oziroma kapitalu. Omejitev poslovanja funkcionarjev po preteku funkcije se torej nanaša na organ, v katerem je nekdanji funkcionar opravljal funkcijo, v primeru Borisa Koprivnikarja je to Ministrstvo za javno upravo. Ker v Mestni občini Ljubljana ni opravljal funkcije, omejitev poslovanja za Mestno občino ne velja.”

Kako so se šef BTC Jože Mermal, ljubljanski župan Zoran Janković in Koprivnikar kot minister družili pred tremi leti, je še vedno možno pogledati na Facebooku.

Danes so si novosti, ki jih na področju telekomunikacijskih omrežij pripravil Huawei, ogledali še minister za javno…

Gepostet von Huawei Mobile am Freitag, 3. Juni 2016

Mogoče vas bo zanimalo

Čudno dogajanje na gladini, ribič klical gasilce, prišla tudi policija
Novice
4 Ogledov
Novice
4 Ogledov

Čudno dogajanje na gladini, ribič klical gasilce, prišla tudi policija

User One - 23. oktober, 2019 22:22

Čudno dogajanje v jezeru oziroa ribniku pri Domžalah je sinoči vznemirilo celo vrsto ljudi. Ob 17.21 je ribič na jezeru Florida v naselju Želodnik, občina Domžale, opazil…

Grozno nesreča pri delu z elektriko
Črno
50 Ogledov
Črno
50 Ogledov

Grozno nesreča pri delu z elektriko

User One - 23. oktober, 2019 21:30

Ob 16.00 je Na Trati XIV v Kočevju delavca je pri opravljanju vzdrževalnih del stresel električni tok, javlja uprava za zaščito in reševanje. Oseba je utrpela hude…

Pogrešajo 14-letnika iz Ljubljane
Črno
30 Ogledov
Črno
30 Ogledov

Pogrešajo 14-letnika iz Ljubljane

User One - 23. oktober, 2019 20:05

Svojci pogrešajo 14-letnega Anela Sijarića iz Ljubljane. Anel je visok 172 centimetrov, suhe postave, rjavih oči ter kratkih rjavih las. Nazadnje so ga videli v Ljubljani, ko…

Več iz te kategorije