0 Deljenj 507 Ogledov

Korupcijska tveganja v kabinetu ministrice Alenke Bratušek? Marjan Šarec je odgovoren, a ga (se) ne (z)gane

21. maj, 2019 7:00
507 Ogledov

V petek smo razkrili, da ima vodja kabineta ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek Jernej Pavlič ob službi v kabinetu še popoldanski s. p. za poslovno svetovanje. Na Pavličevo popoldansko dejavost nas je v dneh, ko je država za 1,2 milijarde težak projekt 2. tir krenila po kredit k Evropski investicijski banki, opozoril vir. Ki opozarja na korupcijsko tveganje, ki mu je lahko s takšnim s.p. izpostavljeno ravnanje vodje kabineta ministrice.

Za dodajanje v vladi je seveda odgovoren predsednik vlade. Zato smo že v petek na Marjana Šarca naslovili vrsto vprašanj, ki jih v celoti objavljamo v okvirju.

Spoštovani,

opozorjeni smo bili, da ima vodja kabineta ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek Jernej Pavlič ob kabinetni zaposlitvi še popoldanski s.p. za poslovno svetovanje. Naši viri pa ob velikih infrastrukturnih projektih, ki so v teku, ob takšnem ravnanju vodje kabineta ministrice opozarjajo na velika korupcijska tveganja, ki jih preverjamo tudi pri KPK.
Zato predsednika vlade Marjana Šarca sprašujemo:
– Ali kot odgovorni za delo vlade odobravate takšno ravnanje ministrov, ki ste jih predlagali v svojo ekipo, oziroma njihovih najtesnejših sodelavcev?
– Ali se vam zdi primerno, da ključni ljudje na ministrstvih ob delu za državo delajo še popoldanski posel za svoj žep?
– Kako predsednk vlade odgovarja na pomisleke našega vira, da se tovrstni poslovni subjekti uporabljajo za kanaliziranje provizij pri infrastrukturnih projektih?

Šarec do objave članka na vprašanja ni odgovil. Ko bo, bomo njegovo stališče tudi objavili.

Spomnimo, januarja se je v podobni situaciji znašla dotedanja asistentka evropske poslanke Tanje Fajon iz SD Ajda Žižek, ki je samo štiri dni, preden je nastopila službo v Šarčevem kabinetu, odprla s.p. za poslovno svetovanje. Žižkova je po prejemu vprašanj, zakaj je odprla s.p. in kdo so njeni klienti, s.p. tudi zaprla. O vsem skupaj smo pisali na povezavi.

 

Mogoče vas bo zanimalo

Policija zbira informacije! Slovenca pretepla, tako da je …
Črno
64 Ogledov
Črno
64 Ogledov

Policija zbira informacije! Slovenca pretepla, tako da je …

User One - 15. november, 2019 17:44

Danes dopoldne je bil v pretepu v Ankaranu poškodovan državljan Slovenije, ki so ga zaradi poškodb odpeljali v bolnišnico. Policisti so na kraju prijeli dva storilca, državljana…

Balkanska glasbena scena pretresena: Đoleta je infarkt
Bulvar
42 Ogledov
Bulvar
42 Ogledov

Balkanska glasbena scena pretresena: Đoleta je infarkt

User One - 15. november, 2019 16:20

Srbski Blic piše, da je srbski kantavor Đorđe Balašević - Đole, ki je za nocoj odpovedal koncert v Kragujevcu, doživel infarkt. Sprejeli naj bi ga na Institut za kardiovaskularne…

V temi vzrojil ob izpolnjevanju obrazcev, nato je izginil
Črno
60 Ogledov
Črno
60 Ogledov

V temi vzrojil ob izpolnjevanju obrazcev, nato je izginil

User One - 15. november, 2019 14:55

Včeraj nekaj po 23 uri so imeli policisti v Hruševju v postopku 52-letnega voznika osebnega avtomobila z okolice Postojne, javlja Anita Leskovec iz PU Koper. Vroče je…

Več iz te kategorije