0 Deljenj 1145 Ogledov

#Koronavirus: Poglejte, kaj so objavili pri Javni agenciji za raziskovalno dejavnost RS

12. June, 2020 9:33
1145 Ogledov

Na spletni strani Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS), ki deli proračunski denar za raziskave in razvoj, visi razpis s polnim naslovom Javni poziv za oddajo prijav za povečanje financiranja raziskovalnih programov v zvezi s pandemijo COVID-19.

Branje zapisa ne prinaša kaj nepričakovanega. Do tematike E, v kateri med drugim beremo, da se pri agenciji nagibajo k trditvi, ki je bila doselj v domeni dela politike, in sicer, da se je v času koronavirusa zaradi ukrepov za zajezitev bolezni posedalo v človekove pravice in temeljne svoboščine. Kako natačno so zadeve zastavili, in za kaj bodo porabljali davkoplačevalski denar, ponujamo v celoti v branje v nadaljevanju.

Posnetke strani http://www.arrs.si/sl/progproj/rprog/razpisi/20/poziv-povecanje-razisk-programi-20-Covid.asp

Preverjamo navedbe

Spoštovani,

v zvezi s to (http://www.arrs.si/sl/progproj/rprog/razpisi/20/poziv-povecanje-razisk-programi-20-Covid.asp) objavo na spletni strani agencije danes do 14. ure prosimo za odgovore na naslednja vprašanja in posredovanje naslednjih informacij:
– Poimenski seznam oseb, ki so pripravile razpis.
– Poimenski seznam oseb, ki so potrjevale razpis.
– Vse strokovne podlage, na podlagi katerih so zgoraj omenjeni z razpis zapisali: “Podobno reakcijo držav in oblasti zaznavamo tudi ob krizi, povezani s pandemijo COVID-19.” ČE gre za obesžnejše raziskave in dokumentacijo, nam jo prosimo posredujte prek sistem WeTransfer ali katere podobne aplikacije.

Več iz te kategorije