0 Deljenj 3788 Ogledov

Konec po dveh mesecih: Manager leta odhaja iz državne družbe

13. November, 2019 15:34
3788 Ogledov

“Skregali so se do konca,” je kratek eden od naših virov. Matjaž Merkan, ki je pred Telekomom vodil SwatyComet in postal leta 2015 Manager leta, naj bi v tem tednu odstopil kot predsednik uprave Telekoma Slovenije.

Še pred dnevi so poznavalci predvidevali, da se bosta morala v novembru posloviti člana uprave Ranko Jelača in Tomaž Seljak, zdaj pa je več virov potrdilo, da odhaja Merkan, ki je bil na mesto prvega človeka državnega telekomunikacijskega podjetja imenovan 27. avgusta letos. Funkcijo pa je nastopil 16. septembra. Kar pomeni, pred manj kot dvema mesecema

V upravi tako poleg Jelače in Seljaka ostajata Viga Žurga in delavska direktorica Špela Fortin.

Uradne predstavitve članov uprave Telekoma si lahko ogledate v zgornji galeriji, kjer objavljamo posnetke strani telekom.si.

Pred manj kot mesecem dni je odstopila tudi celotna uprava Petrola, tudi družbe v državni lasti. V zaenkrat še taji dokumentaciji naj bi bilo po informacijah naših virov navedeno, da je na upravo pritisk vršil politik vladne stranke SD Matjaž Han. Kako sta se s predsednikom stranke Dejanom Židanom odzvala na navedbe, lahko preberete na povezavi.

Več iz te kategorije