0 Deljenj 1529 Ogledov
Facebook

Komisija za preprečevanje korupcije pod drobnogled vzela popoldanski biznis šefa kabineta Alenke Bratušek, “mislec” Šarec še nič

22. May, 2019 8:39
1529 Ogledov

Popoldanski s.p., prek katerega Jernej Pavlič ob funkciji vodja kabineta ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek biznisira, kar smo razkrili na povezavi, je pod drobrnogled vzela Komisija za preprečevanje korupcije, so nam včeraj sporočili iz komisije.

Korupcijsko tveganje, ne pozabimo Lebna 

Viri, ki so nas po odobritvi kredita Evropske investicijske banke opozorili na Pavličevo popoldansko dejavnost, so prepričani, da predstavlja takšna oblika Pavličevega delovanja ob 1,2 milijarde evrov težkem infrastrukturnem poslu, ki ga poznamo pod imenom 2. tir, korupcijsko tveganje. Opominjajo na primer nekdanjega ministra za okolje Jureta Lebna, ki je v prejšnjem mandatu, ko je vladal njegov takratni strankarski šef Miro Cerar, kot državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo vodil projekt 2. tir. Rep iz tega časa pa ga je udaril tako močno, da je zaradi makete 2. tira, prek katere naj bi financiral kampanjo SMC in ki jo zdaj preiskuje policija, odletel kot minister za okolje. Pavlič ni samo vodnja ministričinega kabineta, ampak tudi generalni sekretar Stranke Alenke Bratušek (SAB) in kandidat na evropskih volitvah.

Predsednik vlade o popoldanskih biznisih še nima mnenja

Medtem pa predsedniku vlade Marjanu Šarcu, ki včasih za kak nastop naštudira vlogo odločnega voditelja, to v primeru Pavliča še ni uspelo. Od petka čakamo, da odgovori na vprašanja, ali se mu zdi kot odgovornemu za delo vlade primerno, da ključni ljudje na ministrstvih ob delu za državo delajo še popoldanski posel za svoj žep, in še dve drugi, vse najdete na povezavi.

Ko je prišla januarja od evropske poslanke Tanje Fajon iz koalicijske SD v službo k Šarcu v kabinet Ajda Žižek in tri dni pred nastopom kabinetne zaposlitve odprla s.p. za popoldanski biznis, ga je še v istem mesecu tudi zaprla.

Marjan Šarec očitno še ni pripravljen prerezati s prakso korupcijskih tveganj na projektu 2. tir, ki ga vodijo na ministrstvu Alenke Bratušek. Foto: vlada.si (Tamino Petelinšek/STA)

 

Več iz te kategorije