0 Deljenj 1430 Ogledov
Kot pred osemdesetimi leti. Milan Kučan je leta 1986 prevzel vodenje CK ZKS, Stojan Petrič pa leta 2015 Delo, ki je bilo za ZKS posebej pomembno. Petrič je bil v programskem svetu Kučanovega Foruma 21.

Ko na vrhuncu pandemije koronavirusa Kučanov pribočnik Stojan Petrič namesto zdravnikov nagradi funkcionarja

7. January, 2022 12:28
1430 Ogledov

Za osebnost leta so bili na vrhuncu korona krize nominirani trije zdravniki, specialist klinične mikrobilogije Alojz Ihan, vodja oddelka intenzivne terapije infekcijske klinike UKC Ljubljana Matjaž Jereb in predstojnik oddelka za hematologijo UKC Ljubljana Samo Zver.

A pri Delu, katerega lastnik Stojan Petrič je dolgoletni pribočnik Milana Kučana, predsednika Centralnega komiteja Zveze komunistov Slovenije, so nagradili milijonarja oziroma športnega funkcionarja iz nogometne zveze Aleksandra Čeferina.

Bralec je opozoril na zapis, star točno 80 let, iz januarja 1942, z besedami: “Piše CK in se zgodi. Kot januarja 1942.” Priložil je faksimile Kronologije oslobodilne borbe narodov Jugoslavije, v kateri je Delo izpostavljeno kot medij, pomemben za širitev idej Zveze komunistov.

Lastnik Dela Stojan Petrič je vsebinsko povsem na liniji Kučana, dolgo je v Forumu 21 sedel v programskem svetu.

 

O Čeferinovih slovenskih poslih, povezanih s Tomažem Veselom, politično angažiranim predsednikom Računskega sodišča RS, smo pisali pred dnevi.

https://intelligent-chebyshev.65-108-229-32.plesk.page/skandal/slepa-pega-roberta-sumija-ali-kako-gleda-stran-pri-ocitnih-korupcijskih-tveganjih-na-relaciji-aleksander-ceferin-tomaz-vesel/

 

Več iz te kategorije