0 Deljenj 2068 Ogledov

Ko Bobnarjevo vprašate, ali policija sodeluje v preiskavi finančnih malverzacij, in odgovorijo: obrnite se na Veleposlaništvo ZDA in/ali Fraport Slovenija

13. January, 2020 21:11
2068 Ogledov

Policija je bila s prijavo prihoda letala seznanjena po običajnih protokolih. Letalo je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana prispelo v soboto in ga zapustilo včeraj. S posadko letala je bila opravljena redna mejna kontrola v povsem enakem obsegu, kot to velja za potnike na drugih letih. Za več podatkov se prosimo obrnite na Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in/ali Fraport Slovenija,” je vse, kar so iz slovenske policije, ki jo vodi Tatjana Bobnar odgovorili na sklop vprašanj, v celoti dostopnih na povezavi, okoli sobotnega pristanka ameriškega letala na Letališču Jožeta Pučnika, ki jih je prejela tudi Bobnarjeva, in so se končala z vprašanjem: “Ali lahko zanikate informacije, da slovenska policija sodeluje v preiskavi finančnih malverzacij, v katerih naj bi sodelovali tudi predstavniki srbskih oblasti?”

Ameriškega veleposlaništva ali Fraporta o preiskavah, v katerih sodeluje slovenska policija, ne bomo spraševali, ker imamo za to slovensko policijo.

O kateri pa si v časih, ko jo vodi Bobnarjeva, res lahko mislimo marsikaj. Ne vemo, kdo v imenu policije tvita, pa nas to niti ne zanima, bi bilo pa dobro, da to preveri Bobnarjeva. Ker gre očitno za zagnano in samozavestno ekipo s hitrimi prsti. Edini problem je, da informacij očitno ne preverjajo ali pa sistem šefa.

Bobnarjevo in oddelek za komuniciranje znotraj policije smo, o tem se lahko prepričate v posnetku strani na povezavi, prosili za pojasnila do 16. ure. Članek je bil na spletni strani in Tviter objavljen približno 45 minut kasneje. Ob 5.52, razvidno je iz spodnjega posnetka strani z omrežja Tviter, je tisti, ki upravlja s Tviter profilom državne institucije, suvereno zatrdil, da so odgovor seveda v nekaj urah poslali. Kar pa ni bilo res.

Pojasnila smo na elektronski naslov, s katerega smo poslali vprašanja, prejeli deset minut po tvitu, kar kaže tudi spodnji posnetek strani poštnega nabiralnika.

Dan kasneje

Iz policije so nam dan po zgoraj opisani korenspondenci poslali naslednje pojasnilo, ki ga objavljamo v celoti.

Spoštovani,

v povezavi z vašim prispevkom pod naslovom Ko Bobnarjevo vprašate, ali policija sodeluje v preiskavi finančnih malverzacij, in odgovorijo: obrnite se na Veleposlaništvo ZDA in/ali Fraport Slovenija posredujemo naše pojasnilo za objektivno obveščenost javnosti, za katerega skladno z Zakonom o medijih zahtevamo čim prejšnjo objavo.

Na vaša vprašanja, ki smo jih prejeli včeraj ob 14.28 uri, je bil na vaš naslov [email protected] ob 17.33 posredovano naše pojasnilo, iz katerega jasno izhaja,  da je v omenjenem primeru ta let povezan s slovensko policijo le toliko, da je policija zgolj opravila svoje zakonske dolžnosti mejne kontrole, tako kot v vseh podobnih preteklih primerih. Ta let ni imel nikakršne veze s kakršnokoli  policijsko preiskavo, v kateri bi sodelovali slovenski policisti, niti v preiskavi finančnih malverzacij, ki jo izpostavljate.

Vaša namigovanja o prikrivanju in objavljanju netočnih informacij glede posredovanega odgovora na tviterju so torej neresnična in zavajujoča, zato zahtevamo, da čim prej objavite naše pojasnilo.

Hvala za sodelovanje in lep pozdrav,

Mag. Vesna Drole
Vodja Sektorja za odnose z javnostmi Policije

Več iz te kategorije