0 Deljenj 3569 Ogledov
Karmen Dietner, prva nadzornica SDH. Foto: Facebook

Klientelizem pri kadrovanju v državnem podjetju? Kaj povezuje kandidata za predsednika uprave Telekoma in šefico nadzornikov SDH

22. August, 2019 18:20
3569 Ogledov

“Prva nadzornica SDH Karmen Dietner v navezavi z državnim sekretarjem iz kabineta predsednika vlade Marjana Šarca Damirjem Črnčecem kadruje v nadzorni svet Telekoma Slovenije: kandidata sta zdaj Igor Rozman in Barbara Cerovšek Zupančič. Samo 100% preverjeni kadri brez pravih izkušenj. Matjaž Merkan je kandidat za predsednika uprave Telekoma, dekliški priimek njegove žene pa – Dietner.” To so informacije, ki smo jih danes prejeli v uredništvo.

Informacijo o dekliškem priimku soproge Merkana, ki v medijih trenutno velja za favorita za prevzem funkcije predsednika uprave državnega operaterja, smo preverili, in ugotovili, da informacija o ujemajočih se priimkih prve nadzornice SDH in soproge favorita za fotelj predsednika uprave državne družbe, drži. Merkanova soproga je Barbara Dietner Merkan. Zakonca sta tudi poslovna partnerja, saj ima Matjaž Merkan dva odstotka v njenem podjetju Pediatrična ordinacija Barbara Dietner Merkan, zdravstvene storitve in svetovanje, d.o.o., ki ima v Mariboru sedež na istem naslovu kot zakonca stanovanja.

Vir: Gvin

Ali trditve, da gre za klientelistično kadrovanje v državno podjetje držijo, preverjemo pri Karmen Dietner, ki smo ji tako na elektornski naslov SDH, kot na elektronski naslov Pokojninske družbe A, kjer je direkotrica, poslali vprašanja, ali sta s soprogo kandidata za službo prvega v državnem Telekomu sorodnici. In v kolikor sta, za kakšno sorodstveno vez gre. Pojasnila bomo objavili.

Novo je tudi ime Barbare Cerovšek Zupančič, ki naj bi postala članica nadzornega sveta Telekoma namesto poslovneža ne posebej dobrega slovesa iz kroga Katarine Kresal in Mira Senice Andreja Vizjaka. Da je Vzijak kandidat za to funkcijo, smo ekskluzivno razkrili prav na tem portalu v članku 11. julija, ki ga lahko preberete na povezavi. Od tedaj so Vizjakovo neslavno poslovno preteklost razkrivali tudi v drugih medijih, zdaj pa naj bi bila na mesto, ki ga je naskakoval Vizjak, imenovana Barbara Cerovšek Zupančič. Njeno ime je medijske zapise polnilo v začetku leta, ko so v Skupini Prva, KD Group in KD Kapital predlagali njeno razrešitev iz uprave Deželne banke Slovenije.

Vizjaku se po nekaterih informacijah obeta tolažilno mesto zastopnika države v bančnem sektorju. Kar bi lahko pomenilo, da bo sedel na funkcijo prav v Deželno banko Slovenije.

Več iz te kategorije