0 Deljenj 135 Ogledov
Facebook

Kako Metke Tekavčič in Dušana Mramorja danes ni bilo na sodišče, v sredo pa bosta na Združenju Manager celo nastopala?!

29. november, 2019 16:19
135 Ogledov

Primer, ki ga bomo opisali, daje slutiti, da za slovensko visokošolsko elito z Ekonomske fakultete v Ljubljani, ki jo vodi vplivna političarka SD Metka Tekavčič, in kjer so letos po silno skrivnostnem razpisu zaposlili tudi hčer ministra za obrambo in predsednika DeSUS Karla Erjavca Evo Erjevec, obstajajo prvorazredni in drugorazredni dogodki. In slednjih se ne udeležujejo.

Takole gre. Slovenska tiskovna agencija (STA) je danes poročala, da se dekanja Tekavčičeva in nekdanji dekan Dušan Mramor, tudi nedolgo nazaj vplivni politik, ki je v prejšnji vladi, vodil jo je Miro Cerar iz SMC, danes nista udeležila sojenja, kamor bi morala kot obtožena zaradi izplačil dodatka za stalno pripravljenost zaposlenim na fakulteti na Okrožnem sodišču v Ljubljani. Na zatožno klop morata, ker sta, skupaj z nekdanjima prodekanjama Polono Domadenik in Mojco Indihar Štemberger, osumljena zlorabe uradnega položaja in pridobitve protipravne premoženjske koristi, grozi jima zaporna kazen.

Predobravnavni narok je bil že januarja, danes pa ne Tekavčičeve, ne Mramorja na obravnavo ni bilo. Za napoved svoje odsotnosti sta že včeraj uporabila državno Slovensko tiskovno agencijo, kamor so iz prav tako javne ekonomske fakultete pošiljali obvestilo, v katerem so pisali, da bosta manjkala, ker, citiramo: “Okrožno sodišče v Ljubljani je določilo izjemno kratek rok za prvo glavno obravnavo, v katerem pa bivši dekan Dušan Mramor in sedanja dekanja Metka Tekavčič nista uspela prestaviti ali drugače organizirati že v naprej dogovorjenih obveznosti doma in v tujini.” Smo že omenili, da Tekavčičevi in Mramorju sodijo, ker sta si izplačevala dodatke za stalno pripravljenost?

No, sodnik Zvijezdan Radonjić danes opravičil ni sprejel, o čemer je Slovenska tiskovna agencija poročala:Za Mramorja je menil, da bo moral dostaviti še dodatno zdravniško dokumentacijo, sicer mu grozi prisilna privedba, za Tekavčičevo pa, da udeležba na predavanju v tujini ne more biti opravičilo za izostanek z naroka na sodišču. Mramorjeva obramba je zagotovila, da bodo dodatno dokumentacijo dostavili ter da bo Mramor na sodišče verjetno sposoben priti konec januarja.”

In zdaj drugi del ali pogled v prihodnost. Tekavčičeva in Mramor sta prihodnji teden očitno manj zaposlena, saj sta v napovedniku dogodkov Združenja Manager napovedana kot govorca na srečanju, ki ga bi odprl Andrej Kren, glavni direktor propadajoče medijske hiše iz sistema tajkuna Foruma 21 Stojana Petriča Delo, ki je pred tedni napovedala veliko odpuščanje svojih sodelavcev. Tekavčičeva naj bi imela pozdravni nagovor, Mramor pa naj bi nastopal pri temi prihodnosti gospodarske politike v Sloveniji.

Vir: Spletna stran Združenja Manager.

Ali bosta Mramor, ki je bil danes zaradi zdravljenja odsoten in bo, kot je pisala Slovenska tiskovna agencija za sojenje “verjetno sposoben priti konec januarja,” v sredo že dovolj zdrav, da bo predaval na Združenju Manager, in Tekavčičeva v sredo sposobna priti na dogodek Združenja Manager, potem ko danes nista mogla na sojenje, bomo z zanimanjem spremljali.

Mimogrede, Slovenska tiskovna agencija je poročala tudi, da je danes obramba dekanje ekonomske fakultete Metke Tekavčič zahtevala izločitev sodnika Zvjezdana Radonjića.

Janez Škrabec, Stojan Petrič, …, Metka Tekavčič, Marijana Jazbec in Janez Prašnikar.

Gepostet von Riko am Mittwoch, 27. Juli 2016

Mogoče vas bo zanimalo

Če prepoznate tega moškega, takoj pokličite policijo
Črno
19 Ogledov
Črno
19 Ogledov

Če prepoznate tega moškega, takoj pokličite policijo

skandal1 - 11. december, 2019 17:23

Moški na sliki je 17. novembra, okoli 14. ure vlomil v 5 pisarn in 2 stanovanji na Strossmayerjevi ulici v Mariboru. vendar od nikoder ni odtujil ničesar, je…

Tragične posledice prometne nesreče: ugasnilo je življenje
Črno
40 Ogledov
Črno
40 Ogledov

Tragične posledice prometne nesreče: ugasnilo je življenje

User One - 11. december, 2019 17:16

"Včeraj, nekaj čez pol deseto uro dopoldne, se je v Celju zgodila prometna nesreča, zaradi posledic katere je danes v celjski bolnišnici umrl 83-letni kolesar," sporoča Milena…

Angelika Mlinar bi rada v slovensko vlado, še vedno pa se predstavlja kot političarka avstrijske stranke
Bulvar
12 Ogledov
Bulvar
12 Ogledov

Angelika Mlinar bi rada v slovensko vlado, še vedno pa se predstavlja kot političarka avstrijske stranke

User One - 11. december, 2019 17:08

Angelika Mlinar, ki jo predsedniku slovenske vlade Marjanu Šarcu Stranka Alenke Bratušek predlaga za svojo že tretjo kandidatko v letu in pol delovanja vlade - Marko Bandelli…

Več iz te kategorije