0 Deljenj 1801 Ogledov

Kako je Marjan Šarec davkoplačevalski denar nakazoval v društvo, katerega član je

17. June, 2021 11:38
1801 Ogledov

Marjan Šarec je z metanjem puške v koruzo na cedilu v najbolj vročem trenutku širjenja epidemije Covid-19 s praznimi skladišči in brez strategije obvladovanja bolezni pustil vse državljane Slovenije. Na dan pa prihajajo tudi informacije, da je taisti Marjan Šarec, danes poslanec in predsednik Liste Marjana Šarca (LMŠ), že prej, kot župan, na cedilu pustil otroke občine Kamnik. (Po)skrbel pa je za “svoje”.

Po informacijah virov iz občine je Šarec kot župan, funkcijo je opravljal od 2010 do 22. junija 2018, zavrnil obnovo Osnovne šole Frana Albrehta, ki je potresno posebej ogrožena. Prednost je dal drugi, potresno manj ogroženi Osnovni šoli Toma Brejca. Čeprav je že njegov predhodnik Anton Tone Smolnikar pripravil projekt, po katerem bi imeli danes v občini Kamnik obnovljeni obe šoli. Po lokalni politiki Marjana Šarca pa imajo zgolj eno, tista potresno bolj ogrožena pa je ostala brez.

A pazite, tako kot ni Šarec nikoli odgovarjal za prazna skladišča in dejstvo, da je življenjsko ogrožene Slovenke in Slovence zapustil, ker se mu je tako očitno zazdelo, ne želi pojasniti, zakaj ni poskrbel za kamniške otroke.

V nadaljevanju objavljamo vprašanja, poslali smo mu jih na poslanski naslov in na službo za odnose z javnostmi poslanske skupine LMŠ, ki smo jih Šarcu poslali, a do danes nanje še ni odgovoril.

Spoštovani gospod Šarec,

danes do 12. ure prosimo za naslednja pojasnila:
– Zakaj ste kot župan zavrnil obnovo OŠ Frana Albrehta in dal prednost OŠ Toma Brejca, čeprav je bila OŠ Frana Albrehta potresno bolj ogrožena?
– Zakaj ste v primeru OŠ Frana Albrehta projekt spreminjal kar dvakrat, kar je občini zaradi preprojektiranja povzročilo slab milijon evrov nepotrebnih stroškov?
– Zakaj niste nadaljevali s Smolnikarjevim projektom, na podlagi katerega bi danes imel dve obnovljeni šoli, tako ima pa samo eno?
– Ali ste v času županovanja kdaj dodelil sredstva PGD Šmarca, katerega član ste?

Odgovarja pa na zadnje vprašanje aplikacija protikorupcijske komisije Erar. Od decembra 2010 do junija 2018, torej od meseca po prihodu Šarca v župansko pisarno do njegovega odhoda, je društvo, katerega član je Šarec, prejelo več kot 75 tisoč evrov.

Več iz te kategorije