0 Deljenj 1982 Ogledov

Politik s Porschejem, ki ga je prislužil z laganjem upokojencem, da bodo imeli 1.000 € pokojnine, in se ga je odpovedal tudi Kučan

21. February, 2021 13:15
1982 Ogledov

V ponedeljek bo minil prvi teden od drugega totalnega poraza Karla Erjavca v slovenski politiki v manj kot 14. mesecih. Dejansko bo naokoli teden dni, odkar je njegova kandidatura za predsednika vlade, ki jo je vložil brez podpore poslancev stranke DeSUS, katere predsednik je, ostala brez podpore v parlamentu.

Čeprav se mu račun, očitno brez krčmarja, ni izšel, je Erjavec še vedno predsednik stranke DeSUS, v poslanski skupini katere sicer njegovih premierskih ambicij niso podprli. Ko ga je lani Aleksandra Pivec januarja premagala v bitki za predsedniško mesto v DeSUS, je Erjavec osramočen pobegnil s prizorišča z izjavo, da se poslavlja iz politike.

Zdaj mu je, in to debelo pred glasovanjem o njegovem mandatarstvu, podporo odrekel tudi Milan Kučan, in to pred svojo najbolj pravoverno publiko – v iz denarja slovenskega zdravstvenga sistema financiranem tedniku Mladina.

Je pa res, da karkoli Kučan je, ni neumen. Predvsem pa je dve desetletji spremljal politiko Karla Erjavca za volanom stranke DeSUS, ki se je končala za volanom Porschejevega modela Macan S. Ki si ga je z lahkoto prislužil z ministrsko plačo, ob kateri je izdatno kasiral še za funkcijo predsednika stranke DeSUS. Do več tisoč evrov ministrske plače in 1.700 evrov mesečnega dodatka za vodnenje DeSUS je Erjavec prišel z laganjem upokojencem ali če hočete – obljubo iz leta 2008, da bo mesečna pokojnina tisoč evrov, ki je kot šef DeSUS nikoli ni izpolnil.

Naši izračuni iz leta 2018 so pokazali, da je v prvih desetih letih politične kariere v fotelju ministra Karl Erjavec v svoj žep pospravil več kot pol milijona evrov – 535.000 €.

Primerjava Erjavčevih ministrskih dohodkov, ki jim je potrebno prišteti še 1.700 evrov na mesec, s pokojninami v času njegove vladavine, v članku na povezavi.

Več:

Iz


Alternativa Jože Podgoršek

Kot alternativo naj bi v DeSUSu videli ministra za kmetijstvo dr. Jožeta Podgorška, ki mu Erjavec sicer grozi, da ga bo, če ne izstopi iz vlade, ki je sam ni mogel zrušiti, vrgel iz DeSUSa.

Več iz te kategorije