0 Deljenj 123 Ogledov
Damirja Topolka (na fotografiji levo), je Marjan Šarec z govornice odločno odstavljal. Na sliki še Aleksander Jevšek in Dejan Židan iz SD in Alenka Bratušek. Foto: vlada.si (Tamino Petelinšek/STA)

Kaj je Marjan Šarec v vlogi predsednika vlade v primerjavi z Marjanom Šarcem v vlogi Ivana Serpentinška: primer Damirja Topolka

5. september, 2019 16:48
123 Ogledov

Marjan Šarec v vlogi predsednika vlade nima znatno večjega vpliva od Marjana Šarca v vlogi izmišljenega lika Ivana Serpentinška. Tudi v vlogi premiera veliko govori z odrov, podobno kot v vlogi Ivana Serpentinška na odru povzdiguje glas, njegove besede pa prav enako pričajo, da so nastale v glavi ne prav briljantnega uma, kar je bilo pred dnevi še posebej zaznavno na prvem strankarskem pikniku tega govorca, ko je Marjan Šarec z odra govoril “Če želimo nekaj narediti, je včasih tudi treba nehati cincati, treba nehati se spraševati, ali je voda v bazenu in kako topla je, ampak je treba preprosto skočiti.

Ampak, po letu dni vladavine Marjana Šarca na primeru Damirja Topolka vidimo, da niso besede Marjana Šarca prav nič bolj vplivne, kot so bile besede Ivana Serpentinška. Ko se je Marjan Šarec februarja zaradi vpletenosti v afero Maketa, prek katere naj bi se nezakonito financirala stranka SMC, skoraj solznih oči poslovil od takratnega ministra za okolje Jureta Lebna, je Šarec grmel z vladne govornice : “Če je minister sprejel odgovornost za nekaj, kar se niti ne tiče njegovega sedanjega dela, potem je prav, da tudi drugi deležniki v tem primeru nosijo svojo odgovornost,” ocenjuje Šarec. Štajerski časnik Večer, kjer je Šarčev nastop spemljel novinar Uroš Esih, menda s Šarčevo LMŠ tudi osebno povezan, je nastop prenašal v živo na Twitter.

Res odločno se berejo, povzeto po Večeru, Šarčeve besede, da Šarec, če Topolko odstopa ne bo podal sam, od resorne ministrice Alenke Bratušek pričakuje, da bo predlagala “njegovo razrešitev in vseh drugih, ki smo jim bili priča zdaj v raznih korespondencah”. Te smo eksluzivno objavili prav na našem portalu, na povezavi.  Večer je Šarčevo povezavo kinologije in birokracije povzel: “Da bodo psi lajali, karavana bo šla pa naprej.  Če gremo raziskovati odgovornost, potem bodimo temeljiti in jo iščimo ne samo pri ministru in sekretarjih, ampak tudi pri kakšnih direktorjih. To se mi zdi izjemno pomembno. Ker pri nas je vedno tako, da so tarča ministri, tarča so državni sekretarji, nekateri, ne vsi uradniki, pa seveda mirno opravljajo svoje delo naprej.

In prav to je primer, na podlagi katerega je razvidno, da je teža besed Marjana Šarca v vlogi predsednika vlade podobna teži besed Marjana Šarca v vlogi Ivana Serpentinška.

Damir Topolko, o katerem je Marjan Šarec toliko govoril, da mora prevzeti odgovornost, je v času vladavine Marjana Šarca postal namestnik vršilke dolžnosti direktorice direkcije za infrastrukturo.

Foto: https://www.gov.si/drzavni-organi/organi-v-sestavi/direkcija-za-infrastrukturo/

Mogoče vas bo zanimalo

V Škofji Loki grozil svojcem, potem so odjeknili streli
Črno
25 Ogledov
Črno
25 Ogledov

V Škofji Loki grozil svojcem, potem so odjeknili streli

User One - 19. september, 2019 10:26

Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali moškega, ki je grozil svojcem in vmes z orožjem ustrelil v zrak. Poškodovan ni bil nihče, orožje je bilo moškemu zaseženo, obravnavan pa…

VIDEO: Slovenija obnemela, poglejte, kaj je voditeljica naredila Dončiću
Šport
178 Ogledov
Šport
178 Ogledov

VIDEO: Slovenija obnemela, poglejte, kaj je voditeljica naredila Dončiću

User One - 19. september, 2019 8:32

NBA zvezdnik Dallasa, Luka Dončić, trenutno spremlja odbojkarske obračune Slovenije na domačem evropskem prvenstvu in to kar v živo. Pred tekmo z Rusijo je bil gost v…

Huda nesreča v bližini izvoza na Celovško cesto! Pijani voznik v stoječo kolono
Črno
48 Ogledov
Črno
48 Ogledov

Huda nesreča v bližini izvoza na Celovško cesto! Pijani voznik v stoječo kolono

User One - 18. september, 2019 21:19

Na severni ljubljanski obvoznici, v bližini izvoza na Celovško cesto je voznik osebnega vozila pripeljal do stoječe kolone in zaradi neprilagojene hitrosti trčil v kolono vozil. Voznik…

Več iz te kategorije