0 Deljenj 260 Ogledov
Foto: http://www.mzi.gov.si

Jure Leben o maketi: Bom sprejel odločitev in odgovornost

12. februar, 2019 16:33
260 Ogledov

Objavljamo elektronsko sporočilo, ki ga je 14. novembra 2011 v zadevi maketa napisal danes minister, v takratni vladi pa državni sekretar Jure Leben. V njem je napovedal, da bo sprejel tako odločitev, kot odgovornost. Zaenkrat je sprejel le odločitev, na sprejem odgovornosti še čakamo. 

Več o preiskavi financiranja stranke SMC pred lanskimi parlamentarnimi volitvami, ki ga je sicer Škandal24 razkril že lani, danes pa preiskavo opravljajo kriminalisti, preberite na povezavi.

Policija dela od maja lani

Uradna policija je zaenkrat o preiskavi pred 12. sporočila: “Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana, danes, na območju Policijske uprave Ljubljana in Policijske uprave Maribor izvajajo aktivnosti zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja s področja gospodarske kriminalitete. Operativne aktivnosti kriminalisti izvajajo na podlagi izdane odredbe Okrožnega sodišča v Ljubljani, predkazenki postopek pa usmerja pristojno Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani. Ker so trenutno operativne aktivnosti še v teku, vam več informacij še ne moremo posredovati.

Ob 16.29 so sporočili: “Ljubljanski kriminalisti so danes na podlagi odredb Okrožnega sodišča v Ljubljani izvedli  več hišnih preiskav v prostorih državnega organa ter prostorih fizične in pravne osebe  na območju PU Ljubljane in PU Maribor, in sicer zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja Zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic. Osumljene so štiri fizične osebe, nihče  ni pridržan. Hišne preiskave se izvajajo zaradi zagotavljanja dokazov za nadaljnji kazenski postopek in potekajo v zvezi s postopkom javnega naročila. Pri preiskovalnih aktivnostih sodeluje 25 kriminalistov. V okviru predkazenskega postopka, ki poteka od maja lani,  se zbirajo obvestila in dokumentacija povezana z navedenim projektom. O vseh ugotovitvah bomo obveščali Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani, ki vodi in usmerja predkazenski postopek.

Leben in milijoni za BMWje

Sicer pa to ni edini Lebnov veliki posel v vladi njegovo stranke in predsednika Mira cerarja. Ko se je po škandalu z laganjem okoli izobrazbe vrnil v vlado, je podjetje njegovega tasta A-Cosmos, ki prodaja vozila znamke BMW, naredilo super posel z davkoplačevalskim denarjem. O milijonih, ki smo jih za avtomobile plačali davkoplačevalci, smo pisali na povezavi. Ljubitelj dragih avtomobilov je po naših informacijah tudi predsednik stranke SMC, ki si je kot predsednik vlade zelo izboljšal vozni park. Na povezavi so fotografije.

Mogoče vas bo zanimalo

Reševalci na pomoč na Šmarno goro
Črno
51 Ogledov
Črno
51 Ogledov

Reševalci na pomoč na Šmarno goro

User One - 21. april, 2019 17:46

Ob 13.51 je na pohodni poti na Šmarno goro, občina Ljubljana, pohodnico obšla slabost, javlja uprava za zaščito in reševanje. Gasilci GB Ljubljana, PGD Tacen in gorski…

FOTO: Huda nesreča slovenske pevke, posledice so grozljive
Rumeno
285 Ogledov
Rumeno
285 Ogledov

FOTO: Huda nesreča slovenske pevke, posledice so grozljive

User One - 21. april, 2019 10:24

Glasbena skupina Neomi  mora prestaviti koncert, saj je imela njihova pevka Saša Vipotnik nesrečo. »Ker se je Saša v soboto na poti iz službe zvalila s kolesa…

FOTO: Iščejo motorista, ki bo “mogu pa še marskej zrihtat kokr sam velik pa glasen motor da bo dec ratu. 🙄”
Ljudje
64 Ogledov
Ljudje
64 Ogledov

FOTO: Iščejo motorista, ki bo “mogu pa še marskej zrihtat kokr sam velik pa glasen motor da bo dec ratu. 🙄”

User One - 21. april, 2019 9:46

"Ta bo mogu pa še marskej zrihtat kokr sam velik pa glasen motor da bo dec ratu. 🙄Delim!" To je pod Gregovo objavo, ki se deli po…

Več iz te kategorije