0 Deljenj 421 Ogledov
Foto: http://www.mzi.gov.si

Jure Leben o maketi: Bom sprejel odločitev in odgovornost

12. februar, 2019 16:33
421 Ogledov

Objavljamo elektronsko sporočilo, ki ga je 14. novembra 2011 v zadevi maketa napisal danes minister, v takratni vladi pa državni sekretar Jure Leben. V njem je napovedal, da bo sprejel tako odločitev, kot odgovornost. Zaenkrat je sprejel le odločitev, na sprejem odgovornosti še čakamo. 

Več o preiskavi financiranja stranke SMC pred lanskimi parlamentarnimi volitvami, ki ga je sicer Škandal24 razkril že lani, danes pa preiskavo opravljajo kriminalisti, preberite na povezavi.

Policija dela od maja lani

Uradna policija je zaenkrat o preiskavi pred 12. sporočila: “Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana, danes, na območju Policijske uprave Ljubljana in Policijske uprave Maribor izvajajo aktivnosti zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja s področja gospodarske kriminalitete. Operativne aktivnosti kriminalisti izvajajo na podlagi izdane odredbe Okrožnega sodišča v Ljubljani, predkazenki postopek pa usmerja pristojno Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani. Ker so trenutno operativne aktivnosti še v teku, vam več informacij še ne moremo posredovati.

Ob 16.29 so sporočili: “Ljubljanski kriminalisti so danes na podlagi odredb Okrožnega sodišča v Ljubljani izvedli  več hišnih preiskav v prostorih državnega organa ter prostorih fizične in pravne osebe  na območju PU Ljubljane in PU Maribor, in sicer zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja Zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic. Osumljene so štiri fizične osebe, nihče  ni pridržan. Hišne preiskave se izvajajo zaradi zagotavljanja dokazov za nadaljnji kazenski postopek in potekajo v zvezi s postopkom javnega naročila. Pri preiskovalnih aktivnostih sodeluje 25 kriminalistov. V okviru predkazenskega postopka, ki poteka od maja lani,  se zbirajo obvestila in dokumentacija povezana z navedenim projektom. O vseh ugotovitvah bomo obveščali Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani, ki vodi in usmerja predkazenski postopek.

Leben in milijoni za BMWje

Sicer pa to ni edini Lebnov veliki posel v vladi njegovo stranke in predsednika Mira cerarja. Ko se je po škandalu z laganjem okoli izobrazbe vrnil v vlado, je podjetje njegovega tasta A-Cosmos, ki prodaja vozila znamke BMW, naredilo super posel z davkoplačevalskim denarjem. O milijonih, ki smo jih za avtomobile plačali davkoplačevalci, smo pisali na povezavi. Ljubitelj dragih avtomobilov je po naših informacijah tudi predsednik stranke SMC, ki si je kot predsednik vlade zelo izboljšal vozni park. Na povezavi so fotografije.

Mogoče vas bo zanimalo

Slovenski glasbeni svet ovit v žalost, poslovil se je avtor Tiste črne kitare, za njim ostaja Iz Goričkega v Piran
Bulvar
57 Ogledov
Bulvar
57 Ogledov

Slovenski glasbeni svet ovit v žalost, poslovil se je avtor Tiste črne kitare, za njim ostaja Iz Goričkega v Piran

User One - 21. avgust, 2019 21:41

Slovenska glasbena scena se poslavlja od enega svojih junakov. Umrl je Miro Tomassini, dolgoletni kitarist Vlada Kreslina, ki je bil tudi soavtor mnogih njegovih uspešnic. Pot sta skupaj pot začela…

Vijugal počasi in nesigurno, ko so ga ustavili, so ugotovili, kaj je storil leta 2016
Ljudje
28 Ogledov
Ljudje
28 Ogledov

Vijugal počasi in nesigurno, ko so ga ustavili, so ugotovili, kaj je storil leta 2016

User One - 21. avgust, 2019 21:16

"Policisti PP Rače so v ponedeljek, 19. 8. 2019, ob 14.00 v Račah opazili voznika osebnega vozila znamke Opel Vectra, ki je po vozišču vozil zelo počasi…

Popikale so jo čebele, potem je padla z lestve
Črno
33 Ogledov
Črno
33 Ogledov

Popikale so jo čebele, potem je padla z lestve

User One - 21. avgust, 2019 18:03

Ob 15.31 so v Šmihelu pri Pivki v občini Pivka, čebele popikale osebo, ki je nato še padla iz lestve in se poškodovala. Na zahtevo NMP Postojna…

Več iz te kategorije