0 Deljenj 129 Ogledov
Foto: http://www.mzi.gov.si

Jure Leben o maketi: Bom sprejel odločitev in odgovornost

12. februar, 2019 16:33
129 Ogledov

Objavljamo elektronsko sporočilo, ki ga je 14. novembra 2011 v zadevi maketa napisal danes minister, v takratni vladi pa državni sekretar Jure Leben. V njem je napovedal, da bo sprejel tako odločitev, kot odgovornost. Zaenkrat je sprejel le odločitev, na sprejem odgovornosti še čakamo. 

Več o preiskavi financiranja stranke SMC pred lanskimi parlamentarnimi volitvami, ki ga je sicer Škandal24 razkril že lani, danes pa preiskavo opravljajo kriminalisti, preberite na povezavi.

Policija dela od maja lani

Uradna policija je zaenkrat o preiskavi pred 12. sporočila: “Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana, danes, na območju Policijske uprave Ljubljana in Policijske uprave Maribor izvajajo aktivnosti zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja s področja gospodarske kriminalitete. Operativne aktivnosti kriminalisti izvajajo na podlagi izdane odredbe Okrožnega sodišča v Ljubljani, predkazenki postopek pa usmerja pristojno Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani. Ker so trenutno operativne aktivnosti še v teku, vam več informacij še ne moremo posredovati.

Ob 16.29 so sporočili: “Ljubljanski kriminalisti so danes na podlagi odredb Okrožnega sodišča v Ljubljani izvedli  več hišnih preiskav v prostorih državnega organa ter prostorih fizične in pravne osebe  na območju PU Ljubljane in PU Maribor, in sicer zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja Zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic. Osumljene so štiri fizične osebe, nihče  ni pridržan. Hišne preiskave se izvajajo zaradi zagotavljanja dokazov za nadaljnji kazenski postopek in potekajo v zvezi s postopkom javnega naročila. Pri preiskovalnih aktivnostih sodeluje 25 kriminalistov. V okviru predkazenskega postopka, ki poteka od maja lani,  se zbirajo obvestila in dokumentacija povezana z navedenim projektom. O vseh ugotovitvah bomo obveščali Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani, ki vodi in usmerja predkazenski postopek.

Leben in milijoni za BMWje

Sicer pa to ni edini Lebnov veliki posel v vladi njegovo stranke in predsednika Mira cerarja. Ko se je po škandalu z laganjem okoli izobrazbe vrnil v vlado, je podjetje njegovega tasta A-Cosmos, ki prodaja vozila znamke BMW, naredilo super posel z davkoplačevalskim denarjem. O milijonih, ki smo jih za avtomobile plačali davkoplačevalci, smo pisali na povezavi. Ljubitelj dragih avtomobilov je po naših informacijah tudi predsednik stranke SMC, ki si je kot predsednik vlade zelo izboljšal vozni park. Na povezavi so fotografije.

Mogoče vas bo zanimalo

Voznik tovornjaka umrl med vožnjo
Črno
7 Ogledov
Črno
7 Ogledov

Voznik tovornjaka umrl med vožnjo

bogdan sajovic - 22. februar, 2019 12:55

Danes zjutraj je bil za nekaj časa zaprt predor Karavanke, saj so policisti obravnavali smrt voznika tovornjaka. Ni šlo za nesrečo, voznik je med vožnjo skoz predor…

Nasekana pokala po okolici
Črno
10 Ogledov
Črno
10 Ogledov

Nasekana pokala po okolici

bogdan sajovic - 22. februar, 2019 12:52

Včeraj popoldne so vznemirjeni občani klicali policijo, češ, da na več lokacijah v okolici Kranja odmevajo streli. Policisti so se zato najprej napotili v Stražišče, kjer so…

Drevo pokopalo traktor in voznika
Črno
7 Ogledov
Črno
7 Ogledov

Drevo pokopalo traktor in voznika

bogdan sajovic - 22. februar, 2019 12:41

Včeraj sta se na območju PU Celje zgodili dve nesreči pri delu v gozdu, v katerih sta bila poškodovana dva delavca. Na območju Mute je enainštiridesetletnik s…

Več iz te kategorije

Iskalna akcija na Kolpi
Črno
34 Ogledov
34 Ogledov

Iskalna akcija na Kolpi

User One - 22. februar, 2019 10:21
Intervencija v Planici, padel je skakalec
Črno
118 Ogledov
118 Ogledov

Intervencija v Planici, padel je skakalec

User One - 22. februar, 2019 9:12
Slovenska vojska pomagala novorojenčku
Črno
277 Ogledov
277 Ogledov

Slovenska vojska pomagala novorojenčku

User One - 21. februar, 2019 17:32
Zaradi naglega zaviranja hudo poškodovana najstnica
Črno
18 Ogledov
18 Ogledov

Zaradi naglega zaviranja hudo poškodovana najstnica

bogdan sajovic - 21. februar, 2019 13:28