0 Deljenj 3333 Ogledov
Drago Kos kariero gradi na parolah integritete, Bogdan Biščak je zavozil proračunske milijone, Jože P. Damijan v praksi krši integriteto, čeprav jo z druščino radi pridigajo. Foto: Twitter.

Jože P. Damijan je vse prej kot KUL: Kršil je načelo integritete, so ugotovili pri etični komisiji ljubljanske EF, kamor ga je prijavila kar dekanja Tekavčičeva (SD)

23. November, 2020 6:00
3333 Ogledov

To je vse prej kot KUL. Predsednici SD Tanja Fajon in SAB Alenka Bratušek ter predsednika LMŠ Marjan Šarec in Levice Luka Mesec za mandatarja, ki naj bi vodil novo vlado, vidijo prvega in doslej edinega človeka, ki ga je etična komisija ljubljanske ekonomske fakultete doslej spoznala za krivega v sumu, da je kršil načelo integritete. Prijavila ga je kar dekanja Metka Tekavčič. Mnenje etične komisije v celoti objavljamo v okvirju na koncu strani.

Zdaj pa taisti Damijan, skupaj s svojo ženo Sandro Damijan, ki ji je bil, ko je postajala gospa Damijan, poročna priča ravno Drago Kos, partner Tjaše Slokar, ki jo je pozneje poročil Kos, urednice na POPTV, predava celi Sloveniji o integriteti. Na okroglo mizo o integriteti je Sandra Damijan celo povabila razvpitega in pravnomočno obsojenega Bineta Kordeža. Sicer zakonca Damijan svoje študije in misli o integriteti tržita preko podjetja Grant Thornton, kjer sta v slovenski podružnici tudi solastnika. Preko tega podjetja je Damijan tudi zaračunal Šarčevi stranki LMŠ preko 18.000 eur za svoje storitve, je pred dnevi poročal portal Siol.

Tekavčičeva je fakultetni etični komisiji Damijana prijavila pred sedmimi leti, 2013, ko je za največje posamične lastnike Aerodroma Ljubljana, Publikum, za denar, ki mu je kapnil na zasebni račun mimo javne fakultete, ki jima z ženo daje plačo, naredil študijo, v kateri je ugotovil, da je gradnja novega terminala na Aerodromu finančno neupravičena.

Tekavčičeva, sicer vplivna članica stranke SD, pa mu je takrat stopila na prste, ker je študijo, s katero je služil v svojem zasebnem imenu in za svoj zasebni račun, komentiral  pred stavbo javne Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani (EF) pred logotipom oziroma tablo z blagovno znamko EF. Če povemo naravnost študijo, ki jo je izdelal za svoj račun oziroma za račun njegovega podjetja je promoviral pod blagovno znamko EF pred stavbo EF, kjer je bil tudi posnet za eno izmed televizij. Ko je nemški Fraport kasneje kupil Aerodrom je ta terminal takoj zgradil.

Popoldne se bodo neetični Damijan, kot je razkril Siol, najet s strani stranke LMŠ, in podporniki prepričevali, kako so KUL. Meseca in stranke Levica so usta polna pomena javnega in kako zasebno ne sme profitirati na račun javnega. V primeru Jožeta P. Damijana pa so pljunili na svoja načela, ker za mandatarja podpirajo edinega človeka v zgodovini javne ekonomske fakultete, ki je po mnenju etične komisije EF kršil načelo integritete, ker je zlorabil blagovno znamko in ime javne institucije EF in delal profit sebi oziroma svojemu podjetju.

 

Več iz te kategorije