0 Deljenj 651 Ogledov
© vlada.si (Bor Slana/STA)

Je to najvplivnejši iz Šarčevega kroga? Vzel ga je v Davos, stal nas je 774,92 evrov na noč

2. april, 2019 6:56
651 Ogledov

Po naših informacijah od septembra, ko je vodenje vlade prevzel Marjan Šarec, ljudje iz sveta gospodarstva na Gregorčičevi ulici najpogosteje potrkajo pri državnem sekretarju Vojmirju Urlepu.

Urlep je bil s Šarcem januarja tudi na razvpiti, predvsem pa za davkoplačevalce silno dragi službeni poti na Svetovnem gospodarskem forumu v Davosu, kjer je samo polet s Falconom stal več kot 13 tisoč evrvov, o smo razkrili na povezavi.

Razkrili smo, da si je Šarec privoščil nočitev, ki je stala več, kot zasluži delavec, ki prejema minimalno plačo, v celem mesecu, kar lahko preberete tukaj. A v istem hotelu, Piz Buin v Klostersu, je prebival tudi Urlep, kažejo podatki, ki smo jih pridobili v Šarčevem kabinetu. Urlepova soba, za spoznanje cenejša od Šarčevega apartmaja, je stala skupaj z zajtrkom več kot znaša minimalna plača – 774,92 evrov na noč. Skupaj torej 1549,84 evrov.

Kar je znatno več, kot sta skupaj porabili prostali članici delegacije, Nika Vrhovnik in Andreja Slomšek, ki sta skupaj za bivanje v hotelu Schloss Ragaz v Klostersu porabili 1453,76. Nočitev vsake je z zajtrkom stala 363,44 evrov na noč.

Stroškom je potrebno prišteti še 147 evrov za repretezentanco.

Urlep, ki se na spletni strani kabienta predsednika vlade predstavlja kot sveži upokojenec, ki pa kljub temu: “še vedno aktivno sodeluje v organih upravljanja in nadzora, bil je član upravnega odbora Instituta “Jožef Stefan”, član skupščine Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, član prvega nadzornega odbora Petrola, d. d., ter član različnih evropskih združenj na področjih, na katerih je deloval med kariero. Trenutno je predsednik nadzornega odbora Gospodarske zbornice Slovenije, član upravnega odbora Univerze v Ljubljani in član častnega razsodišča Združenja Manager,” ne pusti nobenega evra. Šarec se je dnevnicam za pot odpovedal, Urlep pa je svojih 79,20 evro pospravil.

Ima(ta) pa Šerec (in Urlep) novega sodelavca, o katerem pa očitno v vladi še ne vedo kaj veliko. Spletna stran predsednika vlade izgleda trenutno takole:

In, ne, ne manjka samo fotografija, ko iščete vsebino, odpre tole stran:

 

Mogoče vas bo zanimalo

Policija zbira informacije! Slovenca pretepla, tako da je …
Črno
64 Ogledov
Črno
64 Ogledov

Policija zbira informacije! Slovenca pretepla, tako da je …

User One - 15. november, 2019 17:44

Danes dopoldne je bil v pretepu v Ankaranu poškodovan državljan Slovenije, ki so ga zaradi poškodb odpeljali v bolnišnico. Policisti so na kraju prijeli dva storilca, državljana…

Balkanska glasbena scena pretresena: Đoleta je infarkt
Bulvar
42 Ogledov
Bulvar
42 Ogledov

Balkanska glasbena scena pretresena: Đoleta je infarkt

User One - 15. november, 2019 16:20

Srbski Blic piše, da je srbski kantavor Đorđe Balašević - Đole, ki je za nocoj odpovedal koncert v Kragujevcu, doživel infarkt. Sprejeli naj bi ga na Institut za kardiovaskularne…

V temi vzrojil ob izpolnjevanju obrazcev, nato je izginil
Črno
59 Ogledov
Črno
59 Ogledov

V temi vzrojil ob izpolnjevanju obrazcev, nato je izginil

User One - 15. november, 2019 14:55

Včeraj nekaj po 23 uri so imeli policisti v Hruševju v postopku 52-letnega voznika osebnega avtomobila z okolice Postojne, javlja Anita Leskovec iz PU Koper. Vroče je…

Več iz te kategorije