0 Deljenj 1192 Ogledov
Ana Kandare in Borut Pahor. Foto: Twitter.

Je Pahor pogrnil na izpitu iz strpnosti in demokracije? Priznanje izrekel mediju, ki je grozil z smrtjo

22. January, 2021 16:59
1192 Ogledov

Predsednik republike Borut Pahor je v četrtek izrekel priznanje Radiu Študent, mediju, ki, kot je razvidno tudi s spodnjega posnetka, grozi s smrtjo. In se v razne ideološke razlage z zapisom z veliko niti ne skuša zatekati, ampak dejansko odkrito grozi.

Grožnja na omrežju Twitter, v kateri Radio Študent grozi predsedniku vlade, datirana s 14. 5 2020, je še vedno dostopna.

Ali je takšno priznanje mediju, ki grozi s smrtjo, v čast  funkciji, ki jo opravlja, smo dopoldne vprašali Pahorja in mu v priponki posredovali tudi posnetek objave, v kateri Radio Študent grozi s smrtjo. Vprašanja očitno v uradu niso prebrali, saj so v odgovor med drugim zapisali, kar piše tudi na spletni strani: “predsednik republike je včeraj vročil Zahvalo Radiu Študent za več kot polstoletno opravljanje civilno-družbenega in kulturno-izobraževalnega poslanstva, ki ostaja izjemnega pomena za skupnost in prihodnost novinarstva.” Odgovor pa, glede na to, da vidi izjemen pomen za prohodnost novinarstva v objavljanju groženj, nedvomno budi vprašanje v Pahorjevo razumevanje demokracije.

Priznanje je od Pahorja prejela direktorica radia Ana Kandare, ki pa ni kdorkoli, ampak so pretekle njene zasebne bližine močno prepletene s Pahorjevimi nekdanjimi sodelavci.

Ana Kandare je bila v času, ko je Pahor sestavljal svojo prvo vlado, partnerka njegovega strankarskega kolega in ministra za promet Patricka Vlačiča.

Več iz te kategorije