0 Deljenj 2195 Ogledov
Karl Erjavec očitno ni več kul.

Je Karl Erjavec še KUL? Milan Kučan se ga je odrekel točno teden dni pred vložitvijo nezaupnice

8. January, 2021 12:30
2195 Ogledov

Za prihodnji petek, 15. januarja 2021, so štiri stranke, ki pred manj kot letom dni niso mogle več skupaj delati, LMŠ, SD, SAB in Levica, vrgle puško v koruzu, napovedale vložitev konstruktivne nezaupnice. Portparol projekta, ki ga populistično imenujejo KUL, je bil za napoved Karl Erjavec, ki se pojavljal tudi kot mandatarsko ime.

A Karl Erjavec očitno ni več kul za visoke politične funkcije Milanu Kučanu, ki se je v pogovoru za tednik Mladina, financiranem iz slovenskega zdravstva, potencialnemu novemu mandatarju odrekel. Povedal je, da se z njim ne ukvarja že celo leto, odkar je na kongresu DeSUS 18. januarja 2020 pogorel proti Aleksandri Pivec. Kučan je priznal, da je Erjavčev poraz spremljal, ga tisti dan tudi poklical, a se potem z njim ni več ukvarjal. Na vprašanje, ali je z Erjavcem govoril, da naj bi postal nov mandatar, je Kučan dejal: “Zadnjikrat sem z njim govoril januarja lani na dan, ko je bil poražen na volitvah za predsednika DeSUS. Zdelo se mi je primerno, da ga pokličem, velikokrat sva se srečevala, pogovarjala, sodelovala. Rekel sem mu, da poraz ne pomeni konca sveta. Zahvalil se mi je. Od takrat se nisva ne srečala ne slišala.” In pristavil, da niti prek posrednikov.

O resnosti Erjavca kot mandatarja smo sicer marsikaj razkrili v torek, ko smo ekskluzivno objavili osnutek dokumenta, ki ga nameravajo vložiti s prvopodpisanim poslancem Branetom Golubovićem iz LMŠ.

Erjavec je sicer več kot desetletje lagal upokojencem.

https://intelligent-chebyshev.65-108-229-32.plesk.page/skandal/srhljiva-resnica-desetletje-od-obljube-karla-erjavca-da-bo-penzija-jurja/

Več iz te kategorije