0 Deljenj 4282 Ogledov
© Tanja Fajon je danes na čelu SD, Igor Šoltes naj bi imel ambicijo prevzeti DeSUS. Foto: Facebook.

Janković Šoltesa vleče skozi DeSUS: Tako so v SD narisali Šoltesove vezi!

21. September, 2020 6:30
4282 Ogledov

Vprašanja, ki čakajo odgovore predsednice ljubljanskega odbora DeSUS Brede Jesenko.

Lani je na evropskih volitvah DeSUS kot nosilec liste spravil iz evropskega parlamenta, zdaj naj bi Igor Šoltes po poročanju portala Požareport naskakoval kar pozicijo predsednika stranke DeSUS na prihajajočem kongresu.

In to prek ljubljanskega odbora, ki ga vodi Breda Jesenko. Za Šoltesovo kandidaturo naj bi se po trditvah naših virov zelo angažiral kar ljubljanski župan Zoran Janković, ki je ljubljanski odbor DeSUS nagovoril, da ga bo predlagal. Informacije smo skušali preveriti pri predsednici lokalnega odbora Jesenkovi, v okvirju lahko preberete tudi vprašanja, na katera (še) ni odgovorila. Ko pojasnila prejmemo, jih bomo objavili.

Zoran Janković naj bi utiral Igorju Šoltesu pot do kandidature za šefa DeSUS. Oba sta se za DeSUS sicer v preteklosti pokazala kot vse prej kot dobri imeni. Foto: Facebook.

Ima pa Jankovićevo vmešavanje v DeSUS tako neslavno preteklost kot sodelovanje s Šoltesom. Pred zadnjimi državnozborskimi volitvami je takratni predsednik DeSUS Karl Erjavec z njim sklenil zavezništvo in ustvaril porazen rezultat, DeSUS pa je skoraj ostal pred vrati parlamenta. Poslanec DeSUS Franc Jurša je takrat dejal: “Če bi dobili več kot sedem poslancev, bi nam Janković nekaj prinesel, če pa manj kot sedem, pa nam je Janković nekaj odnesel. Na žalost se je zgodilo zadnje.”

Kot je znano, Erjavec ni več predsednik DeSUS, na kongresu ga je z veliko razliko premagala Aleksandra Pivec.

Dejan Židan in Marko Kastelic. Foto: Facebook.

So pa leta 2011 iz Mladega foruma SD – takrat je bil predsednik foruma Marko Kastelic, v zadnjih mesecih znan kot bojevnik za državno letalsko družbo – na medije naslovili elektronsko pošto z naslovom: “Izjava za javnost: Igor Šoltes – ZARES neodvisen?”, ki so jo opremili tudi z grafiko.

Obe priponki iz pošte, ki so jo v Mladem forumu SD pod vodstvom Kastelica na javnost v zvezi s Šoltesovimi povezavami, ki vodijo do Gregorja Golobiča, naslovili 17. januarja 2011, objavljamo v spodnjem okvirju.

Kako so Šoltesove povezave opisali v Mladem forumu SD

Več iz te kategorije