0 Deljenj 3809 Ogledov

IZ TISKANE IZDAJE: Zmago Jelinčič Plemeniti: »Vrhovni sodnik Đorđević mi je grozil«

16. February, 2018 15:15
3809 Ogledov

»V šoli so se ga bali. Starši smo nekajkrat sprožili vprašanje, kaj in kako, vendar se ni nikoli dalo nič narediti. Šlo je celo tako daleč, bilo je tako hudo, da sem šel v razred in s plosko dlanjo udaril po mizi pri njem, se nagnil nad njega in rekel, da mu bom izpulil ušesa in mu jih pojedel, če ne bo dal otrokom mir. Od takrat Aleksija Iris ni imela več problemov z njim, drugi pa še naprej,« pripoveduje politik Zmago Jelinčič Plemeniti o tem, kako je svojo mlajšo hči zaščitil pred nasilnežem iz šole.

Starši se sprašujejo, v kakšnih razmerah otrok živi, da je tako nasilen ter kje je v tem primeru Center za socialno delo.

Pretekli teden smo povzeli (tukaj) pisanje spletnega portala Požareport o sinu vplivnih staršev, pred neobvladljivostjo katerega se trese Osnovna šola Poljane. Otrokov oče, vrhovni sodnik Miodrag Đorđević je zaradi pisanja Škandal24 ovadil policiji. Tudi otrokova mati zaseda visok politični položaj, je Tina Brecelj, državna sekretarka pri pravosodnem ministru Goranu Klemenčiču, starši osnovnošolcev, ki so bili žrtve nasilja, pa so opozarjali, da se prav zaradi vplivnih staršev problem pometa pod preprogo.

Udaril je po mizi – dobesedno …
Zdaj je za našo revijo spregovoril Jelinčič Plemeniti, ki je imel z nasilnežem opravka, ko je obiskoval Osnovno šolo Prežihovega Voranca v centru Ljubljane, kjer je bil sošolec njegove hčerke Aleksije Iris. Jelinčič pravi, da so imeli zaradi omenjenega učenca v šoli ves čas probleme. Šlo je celo tako daleč, da so morali starši enega od otrok izpisati iz šole, »ker mu je omenjeni deček zapičil škarje v ramo, tako da je moral iti napadeni otrok na šivanje.« Razkril pa je tudi, da je v drugem razredu vrgel v učiteljico stol. Jelinčič je opozoril še na njegov besedni zaklad, ki »je sestavljen iz cele množice hudih kletvic v neslovenskem jeziku.«

Jelinčič je razkril, da so se nasilnega sina vplivnih staršev bali tako učitelji kot učenci OŠ Prežihov Voranc, kamor je hodil do četrtega razreda. »Učitelji niso vedeli, kaj naj naredijo. S psihologinjo je bila cela kopica pogovorov, ampak nobenega efekta.«

Politik pripoveduje, da so morali zaradi agresivneža na šoli najeti posebnega varnostnika, ki ga je med poukom prišel iskat in s katerim sta šla igrati košarko. »Kje je tukaj enakopravnost?« se sprašuje Jelinčič, ki poudarja, da so imeli v njegovih časih za takšne problematične otroke posebne šole. »Po mojem mnenju je pri takih otrocih problem vzgoja doma, ker ti doma vzgajaš otroka, šola pa lahko to samo še nadgradi. Nikakor pa ne more šola nadomestiti starševske ljubezni in starševske vzgoje.«

Sumi, da ga je prijavil Đorđević
Jelinčič je na probleme z nasilnim učencem v razredu opozoril tudi na roditeljskem sestanku – na enem je bil prisoten tudi Đorđević, ki je po sestanku na hodniku vzkipel nad prvim možem SNS: »Ko smo šli iz razreda, se je za mano drl: ‘Boš že videl, se bova midva že še srečala na sodišču, ti pravičnik!’« Zmago je prepričan, da je Đorđević en del grožnje že uresničil, saj je dobil namig, da naj bi ga okrožnemu državnemu tožilstvu, ki je zoper Jelinčiča uvedlo predkazenski postopek zaradi napisa »Migranti ven iz države« na njegovi hiši, naznanil prav on.

Nasilje se je na OŠ Prežihov Voranc prenehalo, ko so dečka prepisali na drugo šolo, vendar pa se očitno, glede na pismo, katerega vsebino smo razkrili v prejšnji številki revije Škandal24, nadaljuje na drugi šoli. Prav tako pa je tega dečka po Jelinčičevih informacijah »poln hodnik« na ljubljanskem vrhovnem sodišču, vendar si nihče ne upa nič reči. »To so mi povedali nekateri pravniki in recimo, da jim verjamem,« še zaključi.

Šlo je celo tako daleč, da so na OŠ Prežihov Voranc razmišljali, da bi izpisali celoten razred, v kolikor nasilni deček ne odide.

Obrnili smo se tudi na starša nasilnega dečka in na OŠ Prežihovega Voranca, da bi pojasnili svojo plat zgodbe in jim dali možnost, da zavržejo informacije, vendar niso odgovorili ne eni ne drugi.

 

Evidentiran pri policiji


Omenjeni deček pa je imel tudi že opravka s policijo. Policijsko poročilo namreč razkriva, da je pred dobrim letom dni skupaj s kolegom razbijal steklo na vratih. Lastnica objekta iz Ljubljane, kjer sta najstnika vršila incident, ju je zadržala do prihoda policistov, ki so naredili Uradni zaznamek o sprejemu predloga za pregon. Policisti so nato poklicali mamo Tino Brecelj, ki je tudi prišla po svojega sina.

 

Več iz te kategorije