0 Deljenj 3293 Ogledov

IZ TISKANE IZDAJE: Muški spopadi spet na sodišču

2. February, 2018 10:07
3293 Ogledov

Podjetnik in županski kandidat Darko Sahornik toži župana Mute Mirka Vošnerja, ker mu je ta očital pranje denarja.

Muta v Zgornji Dravski dolini velja za posebnost. Pred kakšnimi tremi desetletji je tu odmevala afera »mrtvih duš«. Na srednji šoli so imeli v redovalnice vpisane dijake, ki niso nikoli videli te šole. In še lepe ocene so jim pisali v redovalnico. V zadnjih letih pa je razburljivo politično dogajanje v tej občini, tako pred, med in tudi ves čas po volitvah.

Bilo je tesno, odločal je vsak glas

Župan Mute Mirko Vošner tokrat na sodišču v vlogi obdolženega.

Lokalne volitve za župana in v občinski svet oktobra 2014 še niso šle povsem v pozabo. Mirko Vošner, sedanji župan, je dobil 996 glasov oziroma 51,50 odstotka glasov, protikandidat Darko Sahornik pa 938 glasov oziroma 58 glasov manj. Pred volitvami pa je bilo mesarsko klanje, saj so Sahorniku očitali korupcijo, bila je množica anonimnih obtožb in ovadb, tako je Sahornik v dneh pred volitvami hodil od policije do sodišča. Toda okrožna državna tožilka Branka Brinar je vse obtožbe zoper Sahornika zavrgla in sedaj Sahornik vrača udarec. Toži namreč župana Mute Mirka Vošnerja zaradi kaznivega dejanja žaljive obdolžitve.

Vošner in Sahornik zamenjala vlogi

Podjetnik in županski kandidat Darko Sahornik tokrat na sodišču v vlogi zasebnega tožilca.

Med Vošnerjem in Sahornikom je zopet počilo v času županjevanja Vošnerja, ko se je župan lotil Sahornika na eni od sej občinskega sveta, na katerem so razpravljali o znižanju visokega komunalnega prispevka, za predlogi znižanja pa je bil Sahornik kot predsednik posebne občinske komisije, ki pa takrat na sejo ni bil vabljen. Vošner je na tej seji Sahorniku očital »fiktivne posle«, na podlagi katerih naj bi prejemal »umazani denar«, da so vse to ugotovili tudi kriminalisti, čeprav je tožilstvo vse ovadbe zavrnilo in Sahornika razbremenilo, zato je Sahornik tudi vložil tožbo zaradi napada na čast in dostojanstvo.

Če je pred volitvami pred štirimi leti na sodišču na zatožni klopi sedel Sahornik, bo očitno sedaj Vošner tisti, ki bo gulil te klopi. Lokalne volitve se približujejo in če bosta v muškem ringu ponovno Vošner in Sahornik, bo ta obračun ponovno zelo razburljiv.

Več iz te kategorije