0 Deljenj 47 Ogledov 1 Comments

IZ TISKANE IZDAJE: Iz slovenskega proračuna potegnil 2,4 milijona evrov, zdaj dela za Hrvate

13. februar, 2018 11:12
47 Ogledov 1

»Pahorjev fantastični dan,« je h kupu rjavih kuvert na prvi februarski dan pripisal slovenski ribič Silvano Radin. Čez palec je kazni za lovljenje rib do arbitražne meje, ki so mu jih poslali Hrvati, za 12 tisoč evrov. Dan kasneje je odjeknilo, od arbitražnega spora bo profitirala odvetniška pisarna Mihe Kozinca, ki je v zadnjem desetletju od slovenskih davkoplačevalcev pokasirala že milijone. Zdaj jih je najela Hrvaška, pravosodni minister je povedal, da bodo pripravljali pritožbe hrvaških ribičev.

Slovenski ribič Silvan Radin je od Hrvaške prejel kup kuvert. (foto: osebni arhiv)

Miha(el) Kozinc ni kdorkoli, je človek, ki sobotne dopoldneve v centru Ljubljane preživlja z razvpito vrhovno sodnico Nino Betetto, o čemer pričajo tudi fotografije, ki smo jih ekskluzivno objavili. Miha(el) Kozinc je odvetnik ljubljanske mestne občine, ki jo vodi Zoran Janković in hkrati odvetnik Katarine Ravnikar, farmacevtke, ki je zaslovela po sodnih postopkih zoper Jankovića, ki naj bi v zameno za stalno službo v Lekarnah Ljubljana od nje zahteval (in dobil) spolne usluge.

Mihael Kozinc in Gregor Golobič

Golobičev odvetnik
Miha(el) Kozinc je tudi tisti odvetnik, ki je bil včasih minister za pravosodje in ki je leta 2010 v parlament na preiskovalno komisijo prišel s predsednikom stranke Zares Gregorjem Golobičem, ko je ta opravljal funkcijo ministra za visoko šolstvo.
V petek je hrvaški pravosodni minister Dražen Bošnjaković potrdil, da je večer prej na sestanku hrvaških ribičev v Umagu sodeloval tudi slovenski odvetnik iz Kozinčeve pisarne: »Naš odvetnik bo sprožil ustavnopravne korake, da bi dokazali, da ta del ni sorazmeren niti upravičen ter ni v duhu Evropske unije.«
Takoj se je oglasil aktualni slovenski minister za zunanje zadeve Karl Erjavec, ki ima pri Umagu vikend, in na vse pretege hvalil Kozinca kot profesionalca.

Kozinčeva odvetniška pisarna je po podatkih iz Erarja na račun dobila že 2,4 milijona od proračunskih porabnikov.

Živijo od slovenskih davkoplačevalcev
Hrvaška vlada je tako najela odvetniško pisarno, ki je v zadnjem desetletju iz proračuna, v katerega se stekajo prispevki slovenskih davkoplačevalcev, dobila za več kot 2,4 milijona evrov nakazil, kot razkriva aplikacija protikorupcijske komisije Erar. Ob tem pa je sto tisoč iz istega naslova v obdobju od 2003 do 2007 zaslužil še Miha Kozinc-odvetnik.

Aplikacija Gvin kaže, da Kozičeva odvetniška pisarna, ki bo zastopala hrvaške ribiče, živi slovenskega proračuna

Glavni naročniki Kozinčeve odvetniške pisarne so bili v obdobju, ko je od proračunskih porabnikov prejel za več kot 2,4 milijona evrov proračunskega denarja, poleg ljubljanske mestne občine še Ministrstvo za finance in državi Dars. Mirno lahko zapišemo, da pisarna živi od prejemkov iz javnega sektorja, saj podatki iz baze Gvin kažejo, da so za leto 2015 denimo znašali 64,88 odstotkov vseh prihodkov družbe.

Sobotne dopoldneve Miha Kozinc preživlja z razvpito vrhovno sodnico Nino Betetto, sicer bivšo partnerico vrhovnega sodnika Miodraga Đorđevića. (foto: Škandalov fotograf)

Mogoče vas bo zanimalo

Dr. Rok Snežič: Kaj imata skupnega posojilo in pranje denarja?
Nasveti
5 Ogledov
Nasveti
5 Ogledov

Dr. Rok Snežič: Kaj imata skupnega posojilo in pranje denarja?

Andrej Andrej - 21. februar, 2018 14:00

Pisal nam je bralec, ki je priznal, da je spremljal polemiko okrog posojila tujega rezidenta in slovenskih podjetij. Zanima ga, če je res kaznivo dejanje, če tuj…

David in Mojca (samo za 18+)
David & Mojca
11 Ogledov
David & Mojca
11 Ogledov

David in Mojca (samo za 18+)

Andrej Andrej - 21. februar, 2018 13:30

David in Mojca, nekdanja ljubimca, ponovno v bitki spolov - tudi tokrat odkrito in brez dlake na jeziku (!) o analnem seksu. Nocoj, ob 22. uri. NE…

NOVE PODROBNOSTI NARKOMANSKE GROZLJIVKE Oskrunil je Vlatkino truplo, še vedno jo ima rad
Črno
4 Ogledov
Črno
4 Ogledov

NOVE PODROBNOSTI NARKOMANSKE GROZLJIVKE Oskrunil je Vlatkino truplo, še vedno jo ima rad

skandal1 - 21. februar, 2018 13:24

MARIBOR - Na mariborskem sodišču je danes potekal predobravnavni narok zoper 35-letnega Bojana Sepa, ki ga obtožnica bremeni za umor deset let starejše nekdanje partnerice Vlatko septembra lani v…

  • Roman

    Naj se preseli v hrvaški azilni dom !!

Več iz te kategorije