0 Deljenj 2353 Ogledov

IZ TISKANE IZDAJE: Ali se bliža strašen padec Janija Möderndorferja?

26. February, 2018 11:55
2353 Ogledov

Vinko Gorenak, poslanec SDS, je o poslanskem kolegu iz vrst SMC pred leti zapisal: »Veliko govori in nič ne pove. Zamenjal je že kakšnih pet ali šest političnih strank. Za svoj poslanski stolček je pripravljen narediti karkoli.« Zaradi vložitve svežnja zakonov ga je imenoval tudi »mister muscolo«.

Jani Möderndorfer je zelo rad v družbi zanj eminentnih oseb. Do druženja s Štefko Kučan je prišel veliko lažje, kot z njenim možem Milanom.

Seveda ta sveženj ni prestal niti glasovanja na pristojnem odboru, kaj šele da bi prišel do resne obravnave v državnem zboru. Tudi zato ne, ker so predlogi zakonov vsebovali samo člen ali dva na nivoju nižjih strokovnih sodelavcev. Nasploh ima maturant srednje zdravstvene šole, medicinski tehnik torej, kot je njegova zaključena izobrazba, z nivoji večne težave.

Napake
V karieri poslanca si je privoščil že veliko napak. Prva, najodmevnejša, je bila tista iz leta 2012, ko je sesul Jankovićev referendum o slabi banki in Slovenskem državnem holdingu. Takrat je malo pred polnočjo v državni zbor prinesel sicer zadostnih 60 podpisov, a kaj, ko jih je bila le polovica originalnih, preostalih trideset pa skeniranih, kar je v nasprotju s poslovnikom državnega zbora. S tem je zaradi nepoznavanja poslovnika pošteno osmešil tudi šefa Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića. Takrat so se začele kazati prve razpoke v soodvisni politični ljubezni.

V družbi z osumljencem kaznivih dejanj, županom Jankovićem in z že obsojenim tajkunom Matejem Raščanom.

Tudi ko je Möderndorfer prestopil v SMC, je ostal površen. Oktobra 2016 je ob interpelaciji ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc namreč glasoval za interpelacijo. Takrat je na Twiterju čivknil: »Veliko je vprašanj, ugibanj in neverjetnih namišljenih zgodbic. Dejstvo je, da sem se samo zmotil, zmotil in nič drugega. Na koncu je pika.« Koliko črnih pik si je s tem prislužil pri novih gospodarjih in kako je čivkal pred njimi ob zagovoru, javnost nikoli ni izvedela.

Preiskovalna komisija
Zadnje mesece vodi preiskovalno komisijo o ugotavljanju domnevnega pranja denarja in financiranja terorizma, jedrske proliferacije in financiranja aktivnosti tujih obveščevalno-varnostnih služb v NLB, d. d. ter domnevnega pranja denarja v Novi KBM, d. d. Na januarski seji se je znova izkazal kot »mister muscolo«, saj mu je številne priče uspelo zaslišati v nekaj pičlih urah: Alenko Korče ob 14.05, Draška Veselinoviča ob 14.35, Igorja Marinška ob 15. uri, Aljošo Poharja ob 15.25, Andreja Plausteinerja ob 16.05, Jeleno Miloševič ob 16.25, Nenada Novakoviča ob 16.55, Mateja Krumbergerja ob 17.25, Jasno Iskra ob 17.55 in dr. Marka Kranjca ob 18.25.

Če bi svoje delo želel opraviti resno in temeljito, bi za vse te ključne priče moral opraviti posamična in večurna zaslišanja. V tem času prič ni mogoče temeljito zaslišati, razen če se tudi tukaj pojavlja refren vseh banksterjev: »Ne spomnim se!« Takrat gre res hitro.

Z Milanom Kučanom kot tolmač znakovnega jezika. (Foto: Twitter)

 

Sumljivi Möderndorferjevi posli v KK Olimpija

Predsednik KK Olimpije je bil dolgih sedem let.

Lanskega januarja je po sedmih letih na položaju predsednika Košarkarskega kluba Olimpija Jani Möderndorfer svoj stolček moral zapustiti. Klub, ki se je v njegovem času spoprijemal z velikim minusom na računu in večmilijonskimi izgubami, je bil večkrat tik pred stečajem. Kljub njegovim nerealno optimističnim napovedim, češ da bodo prihodnjo sezono končno začeli s pozitivne ničle, kot je bila ta iz leta 2014 (vir: STA), Olimpije nikoli ni popeljal na zeleno vejo, kakršna je njihova zaščitna barva. Še več, po informacijah našega vira se novo vodstvo drži za glavo nad njegovo finančno zapuščino. Potrditve, ali že poteka kriminalistična preiskava, nismo prejeli.

 

»Bežite, Jani gre!«

Jani Möderndorfer velja za politično ptico selivko. Dokler ima v stranki ali od nje kakšne koristi, je njihov. Že hip zatem, če zapiha močnejši politični veter, preleti k drugi. Imajo pa vse stranke, v katerih je našel svoje začasno gnezdo, to nesrečo, da na koncu klavrno propadejo in pristanejo na smetišču zgodovine.

Leta 2015 se je pridružil Stranki modernega centra (SMC) Mira Cerarja, ki ji nekatere ankete na junijskih volitvah celo napovedujejo izpad iz parlamenta. Po naših zanesljivih informacijah iz poslanske skupine SMC ga tam ne marajo preveč. Velja za arogantnega in prepirljivega moža, ki slabo vpliva na razpoloženje med poslanci vladajoče stranke.

 

Leta 2015, ko je bil poslanec Zavezništva Alenke Bratušek, je pripravil zakonsko novelo, ki naj bi omilila prepoved točenja alkoholnih pijač na športnih prireditvah. Takrat je bil predsednik KK Union Olimpija, katerega glavni pokrovitelj je bila pivovarna!

Mogoče vas bo zanimalo

VIDEO: Karavana je v šoku, takega incidenta ne pomnijo
Šport
7643 Ogledov
Šport
7643 Ogledov

VIDEO: Karavana je v šoku, takega incidenta ne pomnijo

skandal1 - 26. January, 2021 8:58

Finska policija je prijela prijavo po incidentu, ki se je zgodil na štafeti 4 x 7,5 km za svetovni pokal v smučarskem teku v Lahtiju. V ospredju…

So na otroke pozabili? Predstavlja se kot pedagog in zgraža, da mora med “netestirane otroke”
Škandal
3337 Ogledov
Škandal
3337 Ogledov

So na otroke pozabili? Predstavlja se kot pedagog in zgraža, da mora med “netestirane otroke”

User One - 25. January, 2021 11:40

Sinoči smo ekskluzivno razkrili, kako s pomočjo anonimnih profilov neznanci pred jutrišnjo vrnitvijo otrok v šole netijo pri učiteljih odpor do testiranja na koronavirus, čeprav gre za…

Iz Kopra poročajo o hujši kršitvi, lokal je bil odprt ob 21.50, stregli so pijačo
Črno
2657 Ogledov
Črno
2657 Ogledov

Iz Kopra poročajo o hujši kršitvi, lokal je bil odprt ob 21.50, stregli so pijačo

skandal1 - 25. January, 2021 11:09

V soboto ob 21.50 so policisti opazili, da je v enem od lokalov na Šmarski cesti v Kopru več ljudi. Anita Leskovec s PU Koper: »Na kraju…

Avstrijo zjutraj stresel močan potres
Novice
3 Ogledov
Novice
3 Ogledov

Avstrijo zjutraj stresel močan potres

User One - 20. April, 2021 6:50

Nekaj več kot uro po polnoči je Avstrijo stresel močan potres, poročajo seizmologi. Magnituda je bila po prvih podatkih 4.3, epicenter pa 50 km južno od Dunaja.…

Našli zaletenega v betonski prepust
Črno
5 Ogledov
Črno
5 Ogledov

Našli zaletenega v betonski prepust

User One - 20. April, 2021 6:32

V ponedeljek je ob 20.35 v Selu voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti in vinjenosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v obcestni jarek, kjer je trčil…

Torek prinaša plohe po celi državi
Novice
16 Ogledov
Novice
16 Ogledov

Torek prinaša plohe po celi državi

User One - 20. April, 2021 6:21

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Dopoldne se bodo krajevne padavine pojavljale predvsem v vzhodnih krajih, popoldne pa bodo tudi drugod nastajale plohe, za torek napovedujejo pri…