0 Deljenj 4457 Ogledov

Grobarji slovenskega gospodarstva: Iz podjetja, ki ga rešuje država, izsiljujejo vlado! Ogrožati so pripravljeni zdravje državljanov

12. May, 2020 9:16
4457 Ogledov
© Goran Obrez je športni dnevnik povsem spolitiziral, poznavalci ocenjujejo, da "leze v rit Aleksandru Čeferinu." Foto: Facebook

Dnevnik Ekipa, katerega odgovorni urednik je Goran Obrez, je v nedeljo izvedel brutalni napad na vlado v sicer širši akciji lobiranja za nadaljevanje nogometne sezone. Obrez, ki naj bi bil urednik športnega dnevnika, se je pričel ukvarjati s politiko in v članku, ki je podpisan z NU, objavil zapis: “Verjeli ali ne: za zaroto s strani premiera države Janeza Janše!!” Poznavalci so zgroženi, saj pravijo, da Obrez v epidemiji koronavirusa, zaradi katerega je v Sloveniji ugasnilo že več kot sto življenj – evropsko žarišče pa je sosednja Italija, kjer je bila prava biološka bomba nogometna tekma v pokrajini Bergamo, odigrana 19. februarja, po kateri je v pokrajini umrlo že več kot dva tisoč ljudi in zaradi katere najbrž do danes mirno ne spi prvi mož UEFA Aleksander Čeferin – “leze v rit Čeferinu.”

Obrez prek dnevnika Ekipa pritiska na državo, medtem ko v drugih evropskih državah, denimo Nemčiji, kjer se nacionalna liga še sploh ni začela, nogometaše že pošiljajo v karanteno – zaradi okužbe s smrtonosnim koronavirusom, ki je ustavil dejansko ves svet.

A ob že tako neizmerni bizarnosti zapisa, ki ga je objavil Obrez, je še bolj šokantno, da Obrez takšne neslanosti objavlja v mediju, ki ga rešuje država. Na spletni strani Ekipe je kot lastnik portala navedeno podjetje Salomon, iz Ajpesa pa izhaja, da sta lastnika Salomona družba Dolenjski list in državna Družba za upravljanje terjatev banke (DUTB).

Vir: Ajpes.

V upravi družbe Salomon, ki je sicer registrirana s polnim imenom SALOMON d.o.o., podjetje za zaposlovanje invalidov, proizvodnjo, posredovanje in storitve Ljubljana, sedita prokurist Štefan Baš iz Zagorja ob Savi in direktor Gregor Repič iz obsavskega predela Ljubljane, Vikrč. Delež Dolenjskega lista je zastavljen pri ljubljanski družbi Gradi.in, ki je registrirana za kreditiranje, njena lastnica pa je Anica Brinovšek.

Državni DUTB je sicer v lastništvo Salomona, ki z objavami v dnevniku Ekipa izsiljuje vlado za interese nogometne srenje, ki ji dokazano ni mar za koronavirus ali zdravje ljudi, stopil pred nekaj več kot letom, lani marca. Tako država v podjetju danes obvladuje 45,39-odstotni delež.

Kaj se bo zgodilo z zastavljenim deležem Dolenjskega lista, pa bo predvidoma znano letos junija, ko zapadeta pol in dvomilijonski posojili.

A to je šele prvi del, kjer je dnevnik ekipa povezan z državo. Ekipa oziroma podjetje Salomon je del imperija smetarskega poslovneža Martina Odlazka, ki brez posla z državo zagotovo ne bi preživel, vprašanje, ali bi celo obstajal. To je jasno razvidno iz aplikacije protikorupcijske komisije Erar, katere posnetek objavljamo. Prikazuje pa šokantna dejstva – da je samo Salamon z državo doslej ustvaril že neverjetnih 26 milijonov evrov prihodkov, od tega dva njegov (so)lastnik Dolenjski list.

Čeferinova podporniška ekipa igra z denarjem davkoplačevalcev. Vir: Erar.

Pri čemer je imperij na robu preživetja, kar ni v stečaju, pa je pred stečajem.

In tako je Čeferinova ekipa, ki pritiska na vlado, na las podobna nevladniški tudi po tem, da se financira z denarjem Slovenk in Slovencev. Kakšen lifestyle furajo, pa se tako ali tako najraje hvalijo v medijih, ki jih izdajajo.

Več iz te kategorije