0 Deljenj 3756 Ogledov

Goltači proračunskega denarja: ZZB NOB iz članarin dobi 7,5% vseh prihodkov, iz proračuna pa 70,5%

10. January, 2021 8:03
3756 Ogledov

Zveza združenj borcev za vrednote NOB, na čelu katere je trenutno politik stranke SD Marjan Križman, je društvo oziroma zveza društev, ki po zadnjih javno dostopnih podatkih za leto 2019 iz proračuna prejme več kot pol milijona evrov. Kar predstavlja 70,5 odstotkov vseh njihovih prihodkov, medtem ko s članarinami zalužijo skoraj desetkrat manj, le 7,5 odstotka vseh prihodkov!

Vir: Letno poročilo ZZB NOB za 2019.

Ob tem pa je v isto letno poročilo zveze, ki ga v celoti najdete na povzavi Letno poročilo ZZB NOB 2019, predsednik Sveta ZZB NOB Blaž Kavčič zapisal, da ima zveza politične ambicije postati vodilna družbenopolitična organizacija. Kavčičev citat lahko preberete v okvirju.

V letnem poročilu najdemo tudi podatek, da je v letu 2019 kar 583 članov iz zveze izstopilo. Največ v Trbovljah, Ljubljani, Novem mestu, Krškem, Mariboru in Žalcu.

Za danes načrtovan dogodek v Dražgošah naj bi potekal v okrnjeni obliki, kamor pripeljejo pripadniki zveze pokazati svoje luksuzne jeklene konjičke, dame pa krzno, naj bi sicer letos potekal v okrnjeni obliki borci pa napovedujejo spletni dogodek. Slavnostni govornik bo predsednik zveze Križman, ki večino svojih nastopov bere z listka.

 

Več iz te kategorije