0 Deljenj 1118 Ogledov

Futura Jureta Lebna: če ostane minister #fakenews, se lahko tujim investitorjem pri nas temni pred očmi

27. February, 2019 11:49
1118 Ogledov
© DZ/Borut Peršolja

Futura, oglaševalska agencija, ki je postala v času vlade Mira Cerarja sinonim za nezakonito predvolilno financiranje stranke SMC, o čemer smo podrobneje že lani maja pisali na povezavi, letos pa se je zadeve lotila tudi policija, je pri operativcu posla, danes ministru za okolje, ki je Šarcu ponudil odstop, Juretu Lebnu, takoj po nastopu funkcije že dobila prvo nakazilo, kar smo objavili v članku na povezavi.

A to ni edina stvar, ki jo mora Šarec pri odločanju o Lebnovi usodi pretehtati. Kaj bo z Lebnom, najbrž najbolj nestrpno pričakujejo tuji investitorji v Sloveniji. Če je medijski linč na podlagi lažnih informacij, ki ga je britanskim invesitorjem ob asistenci Pop TV prirejal Leben, plačevali pa smo ga davkoplačevalci, o čemer smo pisali na povezavi, za Šarca sprejemljiva politika, potem je to tudi politika njegove vlade do tujih investitorjev. In lahko pričakujejo, da se bo nadaljevala. Zato smo zjutraj predsednika vlade vprašali, ali je takšen odnos do tujih investitorjev politika, ki je za vlado, ki jo vodi, sprejemljiva. Vprašanja v celoti objavljamo v okvirju.

Ključna vprašanja za predsednika vlade Marjana Šarca

Marjana Šarca kot predsednika vlade sprašujemo:
– Ali je takšna Lebnova politika javnega preganjanja tujih investitorjev in njihovo blatenje v medijih na podlagi laži tudi politika vlade, ki jo vodite?
– Ali se vam zdi primerno, da ljudje, ki ste jih postavili na ministrske položaje, na tak način trošijo denar davkoplačevalcev za medijske spine?
– Ali ob zadevi maketa in zgoraj opisanem primeru Jureta Lebna še vidite v svoji ekipi?

Zato je Šarčeva odločitev o usodi Jureta Lebna na funkciji ministra, poleg odločitve o tem, ali Marjan Šarec tolerira politično korupcijo svojih koalicijskih partnerjev, tudi odločitev o tem, ali bo Slovenija konkurenčna in do tujih investitorjev odprta država.

Več iz te kategorije